Conte előrehaladott tárgyalásokat folytat a Napolival – sajtóhír

Miután Gian Piero Gasperini marad az Atalantánál, a Napoli döntést hozott új vezetőedzőjével kapcsolatban…

(Photo by Alessandro Rota /Getty Images)

Matteo Moretto információi szerint a Napoli vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat Antonio Contével, hogy ő legyen a csapat következő edzője.

Az 54 esztendős leccei származású tréner azelőtt 2016 és 2018 között volt a Chelsea mestere, amikor az első évében bajnoki címet, a másodikban FA-kupát nyert az együttessel, ám a bajnoki ötödik helyezés miatt távoznia kellett. Azóta Conte olasz bajnoki címhez segítette az Intert a 2020-2021-es évadban, legutóbb pedig a Tottenham edzőjeként tevékenykedett, a londoniaktól való 2023 márciusi távozása óta azonban sehol nem vállalt szerepet.

Az idényt címvédőként kezdő Napolit a 2023-2024-es szezonban három különböző edző irányította, Rudi Garcia és Walter Mazzarri egyaránt idejekorán lapátra került, Francesco Calzona pedig csak az évad végéig vállalta a megbízást.

A forrás kihangsúlyozta, hogy a felek közt még nem született meg a végső egyezség, de az érintettek jó úton haladnak, hogy napokon belül megállapodjanak egymással. Conte számára családi okokból prioritás lenne, hogy a következő szezontól újra Olaszországban vállaljon munkát.

fociclub