Eltört a szegedi kézis klasszis állkapcsa, eljárást kezdeményez a klub

Összeütközött a férfi kézilabda NB I. döntőjének pénteki, első mérkőzésén Dean Bombac, a Szeged és Ligetvári Patrik, a Veszprém irányítója, aminek súlyos sérülés lett a vége.

A szlovén játékos a földre került, hosszan ápolták, majd kórházba vitték agyrázkódáss gyanújával. A Szeged csapatorvosa, Szabó István szombaton azt közölte, hogy az MRI-vizsgálat során állkapocstörést állapítottak meg nála, és mivel elvesztette az eszméletét, agyrázkódást is szenvedett. Mindezek miatt pihennie kell, nem játszhat a finálé második meccsén, szerdán Szegeden.

A játékvezetők a hetedik percben történt esetet követően – a videóbírós visszajátszás megtekintése után – belemenés miatt szabaddobást ítéltek a Veszprémnek.

A meccs után Ligetvári a Sportalnak azt mondta, belemenést próbált kiharcolni az esetnél, nem volt szándékosság a megmozdulásában, mert sem a csapata sikerét, sem a játékostársa egészségét, karrierjét nem akarná veszélyeztetni. „Volt annyi bátorságom, hogy beálljak elé. Talán azt hitte, hogy el fogok állni, de nem álltam el,és ütközött a mellkasommal” – magyarázta. Azt is hozzátette, hogy nagyon megijedt, amikor Bombac nem tudott felállni és ápolni kellett, és sajnálja a törénteket.

A Szeged ugyanakkor közleményt adott ki az ügyben, amelyben jelezte, hogy eljárást kezdeményez Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben. „Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt. Hivatalos panasszal élünk a Magyar Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága felé, a lépéseket ennek érdekében hamarosan megtesszük” – írták.

A meccset 35-28-ra a Veszprém nyerte, a párharc az egyik csapat második győzelméig tart.

Bombacnak a pénteki volt az utolsó mérkőzése szegedi színekben, ugyanis nyáron az élvonalban újonc Győr együtteséhez igazol.

Írta a HVG