Hazatér a Ferencváros távozója

A Ferencvárostól szerződése lejártával távozó amerikai hátvéd elköszönt a magyar szurkolóktól…

(Photo by Horvath Tamas/Getty Images)

A Ferencváros amerikai hátvédje, Henry Wingo a továbbiakban az MLS-ben folytatja pályafutását, búcsúját a Nemzeti Sportnak adott interjúban is megerősítette:

“Új kihívásra vágytam. Három és fél évet töltöttem Magyarországon, a Ferencvárosnál jobb klubba nem is kerülhettem volna, de éreztem, új impulzusok kellenek az életembe, jó lesz, ha most klubot váltok. A Ferencváros előtt Norvégiában játszottam, öt éve már, hogy elköltöztem otthonról. Érzelmes ember vagyok, nem szégyen bevallani, hiányzik a családom, a barátaim. Hiába az internet, a világháló adta lehetőségek, ezek a beszélgetések nem helyettesítik a napi kapcsolatokat. Újra Amerikában a helyem!”

A 28 esztendős jobb hátvéd 2021 januárjában a norvég Moldétól érkezett a Ferencvároshoz. Azóta a zöld-fehéreknél 102 tétmeccsen lépett eddig pályára, két gólt és nyolc gólpasszt jegyzett, az elmúlt szezonban 19 bajnokin és négy nemzetközi kupameccsen jutott szóhoz.

“Neveket nem mondhatok, de tényleg több egyesület is érdeklődik. Jó érzés ez, mert bizonyítja, hogy az elmúlt években jól teljesítettem a Ferencvárosban. Az MLS sokkal erősebb liga, mint amikor Európába költöztem, évről évre fejlődik, izgalmas kihívás vár rám. De hogy hol, melyik klubban folytatom, még nem tudom” – tette hozzá a jövőjét illetően.

Wingo korábban hazájában az MLS-ben szereplő Seattle Sounders együttesét erősítette 2017 és 2019 között az Európába igazolását megelőzően.

fociclub