Magyarországon is meglépi a Wizz Air: bérletet lehet váltani a fapados itteni járataira

Annak éri meg igazán, aki sűrűn utazik.

Magyarországon is elérhetővé teszi az előfizetés alapú szolgáltatását a Wizz Air – tudta meg a hvg.hu. A MultiPass lényege az, hogy az utasok egy éven keresztül rögzített jegy- és poggyászárért vehetik igénybe a szolgáltatásban szereplő útvonalakat. Az előfizetők havi rendszerességgel válthatnak jegyet meghatározott árakon, amelyeknek az összege nem függ a szezontól, és a társaság által alkalmazott dinamikus árazás sem érinti. A Wizz Air honlapja alapján bizonyos időszakok ugyanakkor kiesnek, így a legnagyobb ünnepek, például karácsony előtt elképzelhető, hogy nem lehet bérlettel, fix áron jegyet foglalni.

A bérletet egy irányban és retúr is meg lehet vásárolni, az ára attól függ, hogy milyen kiegészítő szolgáltatást venne igénybe rendszeresen valaki (vagyis például csak a jegyre tart igényt, netán feladna poggyászt is). A bérlet ára tehát maga a jegyár, és a hagyományos jegyekhez hasonlóan újabb szolgáltatásokat is még hozzá lehet csapni később a bérletes jegyhez is.

A havonta megújuló csomagok ára a Magyarországról induló vagy oda érkező utak esetében egy irányban 24 490 forinttól indul, retúrjáratoknál pedig 48 890 forint, vagyis ezért az árért bármelyik hónapban (akár csúcsszezonban) lehet majd jegyet váltani egy személyre. A legdrágább bérlet 114 590 forint, ebben elsőbbségi szolgáltatás és feladott poggyász is van egy retúr útra. Az előfizetés 12 hónapra szól, az árát havonta vonja le a társaság, cserébe egy tokent ad, ezeket lehet jegyre beváltani.

A szolgáltatás tehát azoknak éri meg, akik rendszeresen utaznak. A foglalásra egyébként legalább öt nappal a járat indulása előtt van lehetőség.

A Wizz Air egy évvel ezelőtt indította el MultiPass szolgáltatását, akkor a Lengyelországba és Lengyelországból induló járatainál, illetve Olaszországon belüli járatain tette lehetővé a havi fix áron elérhető szolgáltatás igénybevételét. Azóta a bérletet több országra kiterjesztették.

HVG