Tech: Egy nagy robbanás, majd sötét füst és lángok mindenhol: felrobbant egy töltőn lévő elektromos kerékpár (videó)

Tech: Egy nagy robbanás, majd sötét füst és lángok mindenhol: felrobbant egy töltőn lévő elektromos kerékpár (videó)

Rendkívül komoly tüzet okozott egy ismeretlen okból meghibásodó e-kerékpár, az ijesztő esetet egy kamera is megörökítette. Érdemes lehet megfontolni néhány tanácsot az efféle eszközök töltésével kapcsolatban, hogy ne történjen tragédia egy hasonló esetből.

Egy nagy, fényes robbanás, majd füst és szikrák mindenhol – pillanatok alatt fajult el egy tűz Angliában, melyet egy elektromos kerékpár töltőn lévő akkumulátora okozott.

A felvételt a helyi tűzoltóság hozta nyilvánosságra, miután megkapták a szerencsétlenül járt érintettől – ő azért adta ki azt, hogy így hívja fel az emberek figyelmét az efféle veszélyekre. A BBC szerint a tűzoltóság megjegyezte: legyen szó e-rollerről, elektromos kerékpárról, okostelefonról vagy bármilyen más akkumulátoros eszközről, mindig biztonságosan, a gyártó instrukcióit követve kell tölteni őket.

Arra már több ízben is felhívták a hatóságok az emberek figyelmét, hogy lehetőség szerint ne töltsenek semmilyen eszközt, miközben alszanak, vagy nincsenek otthon – és ott se töltsenek semmi ilyesmit, ahol nincs más út a menekülésre egy esetleges tűz esetén.

A fenti esetről a tűzoltóság szóvivője elmondta: a tűzoltók fél óra alatt ellenőrzésük alá vonták a tüzet. Arról nem esett szó, hogy az eset során bárki megsérült volna. A felvételen valaki a robbanás előtt pár pillanattal gyanakodva kémleli az elektromos kerékpárt, majd sietve elhagyja a helyiséget.

Az azonban biztosra vehető, hogy a házban jelentős károkat okozott a tűz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG