F1: Újra legyártják Verstappen 15 milliós herendi vázáját

F1: Újra legyártják Verstappen 15 milliós herendi vázáját

Max Verstappen gyönyörű Herendi-trófeát vehetett át a Magyar Nagydíj-győzelme után, de ahogyan arról beszámoltunk, a felelőtlen Lando Norris pezsgőnyitásként összetörte a 15 millió forintot érő ereklyét, amelyen fél évig harminc ember dolgozott. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, Simon Attila az M4 Sporton bejelentette, pótolják a trófeát.

Az eltört váza (fotó: nso, Árvai Károly)

A Magyar Nagydíj dobogósai ezúttal is a csodaszép herendi porcelánt vehették át a futam után, a pezsgőzés előtt azonban nem vigyáztak eléggé, és egyszerűen csak letették őket a pódium fokaira. A második helyezett Lando Norris szokásához híven úgy rázta fel a pezsgőt, hogy az üveget lecsapta dobogó felső fokára, csakhogy nem számított rá, hogy a talapzatnak van némi rugalmassága, így rezgéstől a győztes trófea ledőlt a helyéről.

Az első helyezettnek járó herendi porcelánt 30 ember készítette fél éven át, eszmei értéke pedig 15 millió forint. Az esés hatására a porcelán talpa levált, de lehet, hogy további helyeken is megrepedt. Mivel a Red Bull minden trófeát kitesz Milton Keynes-i vitrinjébe, most kénytelen lesz hasonló összegben újat rendelni. Vajon a számlát Norris állja majd?

„Nagyon nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy tegnap a gyönyörű Herendi-trófea, kézzel készült műalkotás megsérült. Közel féléves munka eredménye, több mint harminc ember dolgozott rajta, és nagyon sajnáltuk, hogy ez lett a műalkotásunk sorsa. De úgy gondoljuk, és a Herendi Porcelánmanufaktúra az országimázs építésben meghatározó szerepet betöltő vállalkozás, hogy pótoljuk az első helyezettnek járó trófeát, és míg eldöntik a csapatok, hogy ki volt a hibás és ki nem, mi magunkra vállaljuk ennek az örömteli és egyben nehéz terhét”  – fogalmazott Simon Attila vezérigazgató.

(nso.hu)

Post Views: 45

JochaPress