Belgiumba igazolt a Boca Juniors tehetsége – HIVATALOS

Belgiumba igazolt a Boca Juniors tehetsége – HIVATALOS

Az argentin Boca Juniors egyik legnagyobb tehetsége Európában folytatja pályafutását, miután a belga élvonalba szerződött…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A belga rekordbajnok Anderlecht gárdája öt évre szóló szerződést kötött a Boca Juniors tehetséges támadójával, Luis Vázquezzel. A fiatal csatár a hírek szerint 7 millió euróért és további bónuszokért cserébe váltott klubot.

A 22 éves csatár ugyan már 2020-ban átesett a profik közti debütáláson, az igazi áttörést a 2021-es esztendő hozta meg számára. Vázquez az akkori Liga Profesionalban 23 mérkőzésen hét gólt szerzett, a későbbiekben viszont nem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni, sérülések is akadályoztak és nem kapott állandó játéklehetőséget. Mostanáig minden sorozaott figyelembe véve 100 találkozó leforgása alatt 16 gólt szerzett és hét előkészítést jegyzett. Idén a bajnokságban 13 fellépés alatt egyszer volt eredményes, a Libertadores-kupában további két találat fűződött a nevéhez.

Vázquez alapvetően klasszikus befejező csatár, de a szélekről befelé húzva is rengeteg zavart képes kelteni kiváló technikai és improvizatív kvalitásai jóvoltából. 190 centiméteres testmagasságából adódóan robosztus, a fejjátékban is kiemelkedő, de remekül lő és váratlan húzásokra is képes.

Az elmúlt években már többször felmerült az Európába igazolásának lehetősége, amely most valósággá vált és a belga élvonalban bontogathatja először szárnyait az öreg kontinensen.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub