„Sokat dolgoztam ezért” – Leclerc örül a pole-nak

„Sokat dolgoztam ezért” – Leclerc örül a pole-nak

Remek köröket autózott a felszáradó pályán Charles Leclerc a Belga Nagydíj időmérő edzésén, és végül megelőzte Sergio Perezt, így a második helyet szerezte meg. Ez azonban pole-pozíciót ér számára, hiszen az őt nyolc tizeddel legyőző Max Verstappen egy büntetés miatt öt hellyel hátrébbról vághat neki a vasárnapi futamnak.

Leclerc Baku után másodszor szerzett pole-t a szezon során: Azerbajdzsánban nem ment vele sokra, ott nagyon hamar átlépte őt mindkét Red Bull a futamon, és a monacói most is arra számít, hogy a verseny egészen más tészta lesz majd.

f1-leclerc-ferrari-belgium

„Nem volt ez rossz időmérő nekünk, főleg hogy ilyen körülmények között nehéz összerakni egy kört” – kezdte az értékelését az autóból kiszállva Leclerc.

A monacói versenyző Ausztriában még nagyon elmaradt a várakozásoktól a felszáradó pályán, aznap nagyon önkritikusan el is ismerte, hogy ez az ő hibája, ezúttal viszont nem tűnt úgy, hogy gondja lenne a trükkös helyzettel.

„Sok munkát tettem abba, hogy jól menjek ilyen körülmények között, pár futammal ezelőtt még nem voltam túl magabiztos ilyen helyzetben, és úgy tűnik, hogy ez most kezd kifizetődni. Az utolsó körrel egy kicsit koraiak voltunk, egyértelműen nem volt esélyünk az első helyre, és Max túl gyors volt számunkra. Egy kicsit közelebb is lehettünk volna, de a rajtpozíciónk így is nagyszerű vasárnapra. Boldog vagyok, de van még mit tennünk azért, hogy elkapjuk a Red Bullokat” – magyarázta a Ferrari pilótája.

formula.hu