A stratégiánk mentette meg a futamot

A stratégiánk mentette meg a futamot

Két dobogós helyezés után gyengébb hétvégét zárt a McLaren: Norrist a hetedik helyen intette le a kockás zászló, míg a csapattárs, Oscar Piastri a Sainzcal történő összeérése után kiesett. Ennek ellenére a brit nem csalódott: ezzel az eredménnyel is érződik a wokingi alakulat hatalmas fejlődése év elejéhez képest:

„Szerintem igen, nem gondolom, hogy panaszkodhatnánk a hetedik helyezéssel” – válaszolt Norris arra a kérdésre, hogy elégedett-e a futam eredményével. „Főleg a verseny első fele miatt: valahol az utolsó hely környékén is jártam. Eleinte nem volt meg a tempónk, sokat küzdöttem azzal, hogy a mögöttem levők DRS-zónáján kívül kerüljek. Ha valaki utolért, garantált volt, hogy az nekünk pozícióvesztéssel fog járni.”

„Amikor azt hittük, esni fog az eső, felraktuk a lágy keveréket” – nyilatkozott a brit a versenyét megmentő taktikáról. „Bár ezzel sem voltunk gyorsabbak: a stratégiának köszönhetően nyertünk nagyjából tíz pozíciót. Az egyenesekben nem is tudtam előzni, nagyon lassúak voltunk, talán három-négy előzés sikerült, az is kanyarokban. Minden más a stratégiánk eredménye.”

„Örülök a hetedik helyezésnek, mivel úgy gondoltam, a tizenötödik hely környékén fogok végezni. Egy kellemes meglepetés volt ez az eredmény.”

Hatalmas fejlődés

A fejlesztési részleg új struktúrája kifizetődni látszik a wokingiaknak: a mezőny végéről a középmezőny elejébe kerültek néhány futam alatt. Norris szerint emiatt a hatalmas ugrás miatt kell, hogy a Belga Nagydíj eredménye is elégedettséggel töltse el az alakulatot:

„Csapatként és pilótaként is mindig gondolkozunk azon, hogy mit lehetett volna jobban csinálni. De ha visszatekintek, hogy honnan jutottunk hova, nem gondolom, hogy csalódottságra adna okot ez az eredmény. A hetedik hely az év elején hatalmas siker lett volna nekünk. Most pedig két dobogós helyezéssel, a mai eredményünkkel és a jelenlegi formánkkal úgy gondolom, hogy büszkék lehetünk magunkra. Türelmesek voltunk, kivártuk, amíg javul az autónk, és ez végül kifizetődött. Ezt megpróbáljuk tartani is.”

formula.hu