Gazdaság: Drágulni fog a cukor, viszont olcsóbb lehet a tojás és a liszt a boltokban

Gazdaság: Drágulni fog a cukor, viszont olcsóbb lehet a tojás és a liszt a boltokban

Az RTL Híradónak a kereskedők képviselői azt mondták, hogy miután a korábban a hatósági áras termékeket keddtől már a legnagyobb láncok is a beszerzési áron értékesíthetik, drágulni fog a cukor, viszont olcsóbb lehet a tojás és a liszt a boltokban.

Azt merem mondani, hogy a termékek nagy részénél inkább árcsökkenést fognak a vásárlók tapasztalni, semmint áremelkedést. Ez annak köszönhető, hogy a beszállítók az elmúlt időszakban jó pár termék átadói árát mérsékelni tudták

– nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A Tesconál arra számítanak, hogy a tojás ára csökkeni fog, ugyanis ennek az árát éppen akkor rögzítették, amikor a szezonális hatások miatt magasabban állt. Az üzletlánc holnaptól a csirkemellet is olcsóbban adja a rögzített árnál.

Ezen kívül olcsóbb lehet a liszt és a tej is a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint. A szervezet főtitkára ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy

a cukrot 18 hónapon keresztül kénytelenek voltak a beszerzési árnál olcsóbban adni a kereskedők, így ez a termék várhatóan drágulni fog.

HVG