Kult: Akkora sár van a világ legnagyobb metálfesztiválján Németországban, hogy csak traktor segítségével tudnak bemenni autók

Kult: Akkora sár van a világ legnagyobb metálfesztiválján Németországban, hogy csak traktor segítségével tudnak bemenni autók

A Wacken Open Airre az eső miatt nem engednek be minden látogatót a szervezők, sokan a bejárat előtt maradtak hoppon 8 óra utazás után.

[embedded content]

1990 óta rendezik meg minden évben a Schleswig-Holstein tartománybeli Wackenben a Wacken Open Airt, a világ legnagyobb metál zenei fesztiválját. Minden évben 85 ezer black, death, thrash, gothic, folk, és nu metal, továbbá metalcore és a hard rock rajongó özönlik a kisváros melletti mezőkre.

A Wacken Open Air mindig is egy saras, dagonyázós fesztiválnak számított (a feszt mottója is az, hogy „Rain or Shine”), de az, hogy annyi eső essen, hogy létszámstoppot kelljen hirdetni, még nem fordult elő. Idén azonban annyit esett az eseményt megelőző héten az egész térségben, és az előrejelzések szerint még annyit fog, hogy a szervezők nem tudtak mindenkit beengedni, így sokan 8 óra utazás után maradtak hoppon a fesztivál bejárata előtt – írja a Süddeutsche Zeitung.

A személyautók már napok óta csak egy traktor vontatásával tudtak bejutni a fesztiválra, és a szervezők szerint jelenleg a szokásos látogatószám fele van a helyszínen. Később lehet még beengednek új embereket, „de a jelenlegi körülmények között ennyi a fesztivál kapacitása” – írták a szervezők az Instagramon.

HVG