PL: a Stuttgart védekező középpályását szemelte ki a Liverpool! – sajtóhír

PL: a Stuttgart védekező középpályását szemelte ki a Liverpool! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttese a Stuttgart játékosával, Endo Wataruval tervezi megerősíteni a csapat középpályáját.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Továbbra sem talált megoldást a Liverpool együttese arra a problémára, hogy a nyár folyamán teljesen kiürültek a védekező középpályás posztján. Márpedig a Chelsea elleni bajnokin többször is megmutatkozott, hogy a “Vörösöknek” igazolniuk kell valakit erre a pozícióra. A helyzetüket tovább nehezíti, hogy a két fő kiszemeltjük közül Moises Caicedo már aláírt a Chelseahez, Romeo Lavia pedig szinte biztosan követni fogja Caicedót a londoni kékekhez. A legfrissebb hírek szerint a Liverpool így új célpontok után nézett, és egyfajta átmeneti megoldásként készek lennének leigazolni a Stuttgart meghatározó játékosát, Endo Watarut. A japán játékos 4 szezon óta erősíti a Stuttgartot, a jelenlegi szerződéséből pedig már csak egy év van hátra, így ez az utolsó lehetősége a német csapatnak arra, hogy még jelentősebb pénzt lássanak Endo értékesítéséből. A hírek szerint a felek már megegyeztek az átigazolási díjat illetően, ami különböző bónuszokkal együtt nagyjából 18 millió euró körüli összeg lehet, a 30 éves játékos pedig már ma átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, hogy nem sokkal később hivatalosan is bejelentsék a megszerzését.

Endo Wataru 2019 nyarán kölcsönbe érkezett a Stuttgarthoz, majd egy évvel később végleg megvásárolta őt a német klub a Sint-Truidentől. A csapat mezét azóta 133 mérkőzésen öltötte magára, amelyeken 15 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 6,5 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub