Santi Cazorla visszatért Spanyolországba – HIVATALOS

Santi Cazorla visszatért Spanyolországba – HIVATALOS

A Villarreal és az Arsenal korábbi kiváló középpályása visszatért hazájába, és azon belül is gyerekkori együtteséhez, a Real Oviedóhoz, így a másodosztályban (La Liga2) fogja rúgni a bőrt a rutinos játékos.

A Real Oviedo hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták Santi Cazorlát a katari Al-Sadd együttesétől. A 38 éves játékos ingyen érkezett a “kékekhez”, akikkel egy egyéves szerződést kötött meg.

A spanyol középpályás 1997-től 2003-ig az Oviedo kötelékeibe tartozott, és az U19-es csapat tagja volt, amikor a Villarreal B-hez igazolt. A Villarreal első számú keretébe 2004-ben került fel és 7 évet követően, 2011-ben a Málaga együtteséhez igazolt 23 millió euróért cserébe. A “szardelláktól” egy szezont követően távozott is, az Arsenal játékosa lett, az angolok 19 millió eurót fizettek érte. A Villarrealhoz visszatért 2018-ben, két szezont húzott le a “sárga tengeralattjárónál”, majd Xavi hívására az Al-Saddhoz igazolt. A katari együttestől 3 szezont követően távozott, összesen 96 tétmérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, amelyeken 38 gólt és 36 gólpasszt jegyzett.

fociclub