Carlos Tévez új feladatot kapott – HIVATALOS

Carlos Tévez új feladatot kapott – HIVATALOS

Ricardo Zielinski lemondása után egy közismert pályakezdő edző vette át az Independiente megüeresedett kispadját…

(Photo by Luciano Bisbal/Getty Images)

Az Independiente a keddi napon megerősítette, hogy a sikeres egyeztetéseket követően Carlos Tévez lett a csapat új vezetőedzője.

A 39 éves Tévez kevés edzői tapasztalattal bír, eddig csupán a Rosário Centralt irányította 2022 júniusa és novembere között. Ez idő alatt 24 meccsből hatot nyertek meg 11 döntetlen és hét vereség mellett, majd a klub vezetésével való véleménykülönbségei miatt döntött a távozás mellett.

A beszámolók szerint Carlitos a vezetőségtől egy középhátvédet, egy támadó középpályást és egy olyan csatárt kért, aki be tudja tölteni a szélső és a második csatár szerepét. Emellett megjegyezte, hogy 5-3-2-vel vagy 4-4-2-vel fogja játszatni a csapatot.

Tévez kétségtelenül ambíciózus fiatal edző, aki legutóbb a Canallánál is nagy kedvvel vetette bele magát a munkába és bátran játszatott fiatal játékosokat, akik közül azóta már többen Európába szerződtek. Ugyanakkor az egykori hétszeres Libertadores-kupa-győztes Independiente évek óta rendezetlen viszonyok közt működik, az edzők rendszerint pár havonta váltják egymást, utoljára Ariel Holan tevékenykedett hosszabb ideig a csapatnál 2017 januárja és 2019 májusa között.

Aktív játékosként hazájában eleinte az All Boys, majd az örök szerelmének vallott Boca Juniors csapatában szerepelt, utóbbihoz később többször is visszatért. Kipróbálta magát a brazil Corinthians együttesében, míg európai kalandozásai során a West Ham United (2006-2007), a Manchester United (2007-2009), a Manchester City (2009-2013) és a Juventus (2013-2015) csapatait erősítette. Ezt követően visszatért a Xeneizéhez, melyet átmenetileg újból elhagyott és kipróbálta magát a kínai Szuperligában szereplő Shanghai Shenhua csapatában, de 2018-ban újból visszatért az arany-kékekhez, akiket 2019-es visszavonulásáig szolgált és segített újabb sikerekhez.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub