Világ: Mindenkit kimentettek a Pakisztánban elakadt felvonókabinból

Világ: Mindenkit kimentettek a Pakisztánban elakadt felvonókabinból

Két gyereket már korábban sikerült lehozni, a többiek 15 órát vártak a mentésre.

Mind a nyolc embert kimentették abból a felvonókabinból, amely több mint 15 órán át lógott 274 méter magasan egy pakisztáni folyó kanyonja felett – írja a Sky News a pakisztáni hatóságok közlésére hivatkozva.

A gyerekek közül kettőt még napközben mentettek ki a hadsereg kommandósai helikopterek segítségével, a többieket pedig egyenként, úgynevezett ülőlift segítségével hozták ki, miután leszállt az éj, és a helikopteres mentést leállították. A mentőakció sikerét a pakisztáni ügyvezető miniszterelnök is üdvözölte a Twitteren.

Mint beszámoltunk róla, hat gyerekkel és két felnőttel a fedélzeten lógott 274 méter magasban egy elakadt felvonókabin Pakisztánban. A gyerekek azért voltak a fedélzeten, mert a környéken nincs kiépített út, így nem tudnak másképp iskolába menni.

A baleset helyi idő szerint reggel 7 órakor történt, és az utasok már négy órája voltak a kabinban, mire megérkezett az első mentőhelikopter. A hatóságok szerint a mentőakciót rendkívül megnehezítették az erős széllökések, valamint félő volt, hogy a helikopter rotorja elmozdíthatja az immár csak egy kábelen függő kabint. Tovább nehezítette a mentést, hogy tíz méterrel a kabin felett egy másik kábel is húzódik.

[embedded content]

HVG