Tech: Xbox van otthon? Akkor erről tudnia kell: megszűnik egy fontos funkció

Tech: Xbox van otthon? Akkor erről tudnia kell: megszűnik egy fontos funkció

Jövő nyáron leáll az Xbox 360 digitális áruháza, így már nem lesz mód új játékok vásárlására a közel 20 éves játékkonzolra.

Hamarosan elengedi az igencsak korosodó Xbox 360 játékkonzol kezét a Microsoft, ugyanis 2024. július 29-e után már nem lesz mód játékok vásárlására az Xbox 360 Áruházból és a marketplace.xbox.com-ról – jelentette be a Microsoft egy blogbejegyzésében.

A döntés a játékok mellett a filmes tartalmakra is kiterjed, ugyanis a nevezett dátumtól kezdődően a Microsoft Filmek + TV applikáció is leáll a 2005-ben debütált konzolokon.

Természetesen a már megvásárolt játékok továbbra is játszhatóak lesznek az Xbox 360-on, és jövő év júliusáig is bőven van még idő, hogy megvásárolják a felhasználók azokat a játékokat, amelyeket a régi konzolon futtatni szeretnének – ezeket bármikor újból le is lehet majd tölteni az eszközre, tehát akkor sincs baj, ha ezt-azt átmenetileg törlünk.

Szintén megmarad a multiplayer-lehetőség is, így továbbra is játszhatunk majd a barátainkkal is a meglévő játékokkal.

Bővebb információk állnak rendelkezésre az Xbox támogatási oldalán: itt több kérdésre is választ lehet kapni a leállással kapcsolatban, magyar nyelven is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG