Tech: Kihagyhatók lesznek az unalmas megbeszélések, a Google Meet mesterséges intelligenciája jegyzetel helyettünk

Tech: Kihagyhatók lesznek az unalmas megbeszélések, a Google Meet mesterséges intelligenciája jegyzetel helyettünk

A jövőben hatékonyabban tölthetjük el az online megbeszélésekre fordítandó időt, a Google Meet mesterséges intelligenciája ugyanis képes helyettünk jegyzetelni.

A Google új fejlesztésének köszönhetően mostantól nem lesz kötelező részt venni az unalmas munkahelyi megbeszéléseken – legalábbis azokon nem, amikbe online kell bekapcsolódni. A cég közlése szerint olyan mesterséges intelligenciát épített a Google Meetbe, ami képes részt venni egy ilyen megbeszélésen.

A Duet AI-val egy sor újdonság érkezik a Google videócsevegő szolgáltatásába. Automatikusan javítja például a videó kinézetét, a hangminőségét és a világosságát is, emellett pedig 18 nyelven készít valós időben feliratot az épp elhangzottakhoz.

A legizgalmasabb fejlesztés azonban egyértelműen az, hogy a felhasználók megbízhatják a mesterséges intelligenciát: készítsen jegyzetet a megbeszélésen elhangzottakról. Ennek köszönhetően nem is kell figyelni arra, mit mondanak a videóhívásban, elég lesz a végén átolvasni a leírtakat.

[embedded content]

Ha valaki mégis szeretne részt venni egy ilyen online megbeszélésen, de nem tud időben a gép elé kerülni, az sem feltétlenül baj: a mesterséges intelligencia addig is jegyzetel, így megkap majd egy kivonatot, amiből elolvashatja, mi történt az érkezéséig.

A Google kijelentette, a Duet AI nem használja fel a felhasználók adatait a rendszer tökéletesítésére, csak akkor, ha engedélyt adnak erre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG