Több fejlesztés kell a második helyhez

Több fejlesztés kell a második helyhez

Rendkívül gyenge formában kezdte a 2023-as Formula-1-es szezont a McLaren, amely már az autóbemutató során jelezte, hogy nem sikerültek jól az alapok, a fejlesztésektől várják az előrelépést. Nos, a bakui újítások még nem váltották be a reményeket, a júliusi versenyeken több részletben felszerelt fejlesztések révén azonban valóban hatalmasat ugrott előre az MCL60-as, amit jól jeleznek Lando Norris dobogói.

Egyes helyszíneken konkrétan a Red Bull legközelebbi üldözőjének tűnt a McLaren, a múlt hétvégi Holland Nagydíjon is a brit pilóta végzett a második pozícióban az időmérőn Max Verstappen mögött. Andrea Stella, a wokingiak csapatvezetője szerint azonban még további fejlesztések kellenek ahhoz, hogy konstansan övék legyen a második leggyorsabb versenygép:

f1-norris-mclaren-zandvoort

„Ahhoz, hogy erre képesek legyünk, tovább kell fejlesztenünk az autót” – idézi szavait a Motorsport.com portál. „Mivel szerintem ezen a pályán normál, száraz körülmények között a Mercedes például ott lett volna velünk. Magyarországon gyorsabbak is voltak nálunk, elvégre ha emlékszünk, pole-pozíciót is szereztek.”

„Szóval úgy gondolom, a jelenlegi csomag nyilvánvalóan nem elegendő arra, hogy a Red Bull-lal harcoljunk, de arra sem, hogy azt mondjuk, mi leszünk a második leggyorsabbak. További fejlesztéseket kell bevetnünk, és ezt is tervezzük a következő néhány versenyen.”

A McLaren egyik gyengeségének a spái forduló alapján az alacsony leszorítóerőt igénylő pályák mutatkoztak, ennek érdekében most hétvégén Monzában be is vetnek egy kisebb hátsó szárnyat. Emellett pedig összességében is javítanák az aerodinamikai hatékonyságot, de Stella szerint a fő fókusz azon van, hogy kevésbé legyen változó pályakarakterisztikától függően, hogy mennyi leszorítóerőt termel az autójuk.

formula.hu