Először próbálhatja ki magát külföldön a Juventus emblematikus figurája – HIVATALOS

Először próbálhatja ki magát külföldön a Juventus emblematikus figurája – HIVATALOS

A várakozásoknak megfelelően a Juventus keretéből kitett veterán hátvéd leszerződött a német bajnokság (Bundesliga) élcsapatához…

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images )

A BL-résztvevő Union Berlin 1+1 éves szerződést kötött a Juventustól távozó veterán védővel, Leonardo Bonuccival.

A 36 esztendős hátvéd 2010 óta erősítette a torinói gárdát, leszámítva az AC Milannál töltött 2017-2018-as idényt. Bonucci ez idő alatt nyolc bajnoki címet, öt olasz Szuperkupát és négy olasz kupát nyert az “Öreg Hölgy” játékosaként, miközben 2015-ben és 2017-ben egyaránt BL-döntőt játszhatott. Néhány héttel ezelőtt azonban a klub vezetősége közölte vele, hogy élő szerződése ellenére nem számít rá a továbbiakban, így új csapatot kellett keresnie magának. A 2005 óta profiskodó hátvéd eddig kizárólag Olaszországban játszott, most először próbálhatja ki magát külföldön.

“Különleges számomra, hogy pályafutásom során először játszhatok egy másik országban. Az Unionnál lehetőségem van arra, hogy továbbra is a legmagasabb szinten játsszak. Igyekezni fogok a tapasztalatommal az új csapatom használra lenni. Nagyon várom karrierem új állomását” – tette hozzá Bonucci.

“Leonardóval egy nagyon tapasztalt játékost szerződtetünk. Sok éven át bizonyította tudását hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Meggyőződésünk, hogy mentalitásával és rugalmasságával kibővíti a lehetőségeinket a védekezésben, és emelni fogja a keret minőségét” – nyilatkozta az Union ügyvezető igazgatója, Oliver Ruhnert.

Bonuccinak az új csapatában a hónapok óta sérüléssel bajlódó Schäfer András személyében magyar csapattársa is lehet.

fociclub