Korábbi újpesti és egy ferencvárosi játékost is kölcsönvett a DAC – HIVATALOS

Korábbi újpesti és egy ferencvárosi játékost is kölcsönvett a DAC – HIVATALOS

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szereplő FC DAC 1904 az átigazolási időszak hajrájában igyekezett megerősíteni a keretét…

 

Az FC DAC 1904 együttese a 2023-2024-es idényre kölcsönvette a Ferencvárostól a 20 esztendős magyar támadó felfogású játékos, Redzic Damir játékjogát.

A bosnyák felmenőkkel is rendelkező korosztályos válogatott játékos 2017-ben került a zöld-fehérekhez. Redzic szerepelt az NB II-es Soroksárban és a Ferencváros tartalékcsapatában is. A három legfelső szintű bajnokságban 85 mérkőzésen 25 gólt szerzett, néhány mérkőzés erejéig az első csapatban is színre lépett.

“Nagyon várom már az új kihívást, egy minőségi csapathoz érkezem, amely csodálatos szurkolókkal rendelkezik. A DAC egy nagy klub, több ismerősöm is van itt, akik egyértelműen ajánlották a csallóközi vendégjátékot. Elsődleges célom a folyamatos játéklehetőség, találatokkal és gólpasszokkal akarom segíteni a csapatot a szezon során. Erősségeim közé tartozik a gyorsaság, a lövések és a cselezés. Bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget sárga-kékben, hogy az említett erősségeimből a lehető legtöbbet megvillantsam” – nyilatkozta az új igazolás a DAC klubhonlapjának.

Továbbá a csallóközi gárda kölcsönben megszerezte a belga Westerlo csapatától a 21 éves elefántcsontparti támadó, Fernand Gouré játékjogát, aki legutóbb az Újpestben szerepelt.

Gouré 2021 nyarán került a belga csapathoz, ahol jobbára a tartalékoknál szerepeltették, majd az elmúlt idényt a lila-fehéreknél töltötte kölcsönben, ahol 27 tétmeccsen 11 gólt szerzett.

“Fernand egy tipikus befejezőcsatár, erős fejjátékkal, aki képes mélységből is támadni. Az utóbbi években a belga profiligákban bizonyította a tudását, továbbá a magyar NBI-ben is sikeres szereplést tudhat maga mögött. Meggyőződésem, hogy a személyében egy olyan gólerős játékost találtunk, aki nálunk is folytatja az Újpest színeiben mutatott produktivitását. Az érkezéséről szóló egyezség nem született meg egykönnyen a Westerlo csapatával és az általunk reméltnél hosszabb ideig tartott – Krstović távozásának a fényében is. Ennek ellenére Fernand eltökélt volt és onnantól, hogy bemutattuk neki a projektünket, biztos volt benne, hogy a DAC a megfelelő klub számára. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben” – üdvözölte Gourét Jan Van Daele sportigazgató a hivatalos honlapon.

fociclub