A Fidesz-frakció törvénymódosítási javaslattal fog élni a Booking.com botránya miatt

A Fidesz-frakció törvénymódosítási javaslattal fog élni a Booking.com botránya miatt

A Booking tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forintos lehetett – mondta lapunknak Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mint közölte, megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy milyen jogszabályi módosításokra lehet szükség a Booking-ügy miatt – számolt be a Magyar Nemzet.

– Augusztus végére a kormány és a törvényhozás határozott fellépésének köszönhetően a hazai vállalkozások 98-99 százaléka megkapta az elmaradt díjakat a Booking.com-tól – közölte a Magyar Nemzettel Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mint jelezte, rendszerszinten már nincsen probléma, a fennálló ügyekben pedig tartanak a vizsgálatok.

Beszámolt róla, hogy a Booking általi fizetési módot igénybe vevő hazai vállalkozások közül majdnem minden másodikat érintette, hogy késve kapták meg a pénzüket. Egyeseknél néhány hetes csúszás volt, de ezres számban voltak azok a vállalkozók, akiknek hónapokig nem fizetett a Booking, ami több helyen likviditási problémát okozott. A politikus felhívta a figyelmet, hogy augusztus elején a Booking tartozása a hazai vállalkozások felé több tíz milliárd forintos lehetett – írták.

– A Fidesz-frakció a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) érdekében bizonyos törvénymódosítási javaslatokkal fog élni, hogy ilyen helyzet többé ne alakulhasson ki. A frakción belül, valamint a különböző szervezetekkel is elkezdtünk egyeztetni arról, hogy milyen jogszabály-módosításokra lehet szükség ahhoz, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő, nemcsak a Booking.com-nál, hanem máshol sem – rögzítette Szatmáry Kristóf. 

Írta a Magyar Hírlap