Elrontotta a beállításokat a McLaren

Nem tudta a pénteki tempóját hozni a szombati időmérőn a McLaren: ugyan a sprintkvalifikáción Lando Norris volt a fő esélyes a Q3-ban, ahol egy elrontott kör miatt lett végül csak kilencedik (majd esett ki egy rajtbalesetben szombaton innen…), de változtattak a beállításokon a szombat esti időmérőre, amivel rossz irányba vitték el az erre a hétvégére teljesen átalakuló autót.

„A gumikezelés szempontjából jobbak voltunk most, mint tegnap, de az autóval jobban szenvedtünk” – értékelte a történteket az időmérőt végül ötödik helyen záró Norris. 

f1-norris-mclaren-szombat

„Eszközöltünk néhány változtatás, de potenciálisan egyszerűen nem a jó irányba mentünk velük. Sokkal magabiztosabb voltam az autóban tegnap a maihoz képest, szóval igen, egy-két dolgot át kell néznünk. De nyilván az eredmény jobb, szoros a helyzet” – tette hozzá a brit.

„Szerintem előrébb kellett volna végeznünk. Azt tettük, amit helyesnek hittünk, de a pályán a dolgok néha másként alakulnak a tervekhez képest. Elvégeztünk néhány változtatást, és most azt kívánom, hogy bárcsak visszatérhetnék a tegnapi verzióhoz a futamra, de nyilván ezt már nem tehetjük meg” – mondta a parc fermé miatt már tehetetlen McLaren-pilóta.

Norris az ötödik helyről, csapattársa, Oscar Piastri mellől vághat neki a magyar idő szerint vasárnap este 22:00-kor kezdődő nagydíjnak – előtt a két Red Bull és a két Ferrari foglal helyet.

formula.hu