„Tehetetlenek voltunk a gumik kopása ellen” – Ricciardo

A miami sprint talán legnagyobb meglepetését okozta Daniel Ricciardo negyedik helyezése – ám a lendület hamar megakadt a szombati időmérőn, ugyanis az ausztrál már a Q1-ben távozni kényszerült a 18. hely megszerzésével.

A Visa RB versenyzője a Formula.hu jelenlétében így értékelte a kvalifikációt: „Hogy is fogalmazzak… Ez az időmérő azok egyike, amikor semmit sem tudtunk tenni a gumik kopásának csökkentése érdekében, illetve a csúszkálást sem sikerült megszüntetni. Kicsit úgy éreztem magam, mint tegnap Lando a sprintidőmérő utolsó szakaszában – nem tudom, mit nyilatkozott utána, de láttam a körét.”

„Látszott, ahogy az egyes kanyarban megcsúszott, ezért az egész próbálkozása kárba veszett, pontosan ugyan ez történt most velem. Nem adott semmilyen előnyt a második szett gumim, és tehetetlenek voltunk a szituációban.”

Visszaesés, de bíztató korábbi eredmény

Ricciardo így felelt arra a kérdésre, hogy frusztrákónak érzi-e a váratlan visszaesést a teljesítményében: „Persze, frusztráló, de nem változtattunk a beállításokon – az első etap jó volt, a tempó benne van az autónkban. Nem tudom, mi történt a második szett abronccsal – tudom, hogy ez nem a legjobb magyarázat, de egyszerűen csak így tudom megfogalmazni, hiszen nem úgy viselkedett, mint amire számítottam, ezért frusztráló.”

„Azonban a ma reggel nagyszerű volt – bár szóltam a csapatnak, hogy harminc percig élvezzük, hiszen nem tudhatjuk, az időmérőn mi fog történni. Ez egy sajátossága a sportunknak: elképesztően gyorsan változnak a dolgok. Örülök annak, hogy délelőtt volt okunk ünnepelni, sajnos a mai időmérőn nem azt az eredményt értük el, amire számítottunk.”

Amikor arról kérdezték az ausztrált, hogy a sprintfutamos eredmény volt-e az, amire szüksége volt az önbizalmának, így fogalmazott: „Nagyon jó érzés visszatalálni a mezőny elejére, örülök, hogy magam mögött tudtam tartani az élmenőket – ez az oldalam nem veszett el.”

formula.hu