Hosszabbított világbajnok alapemberével a Leverkusen – HIVATALOS

Hosszabbított világbajnok alapemberével a Leverkusen – HIVATALOS

A német bajnokság (Bundesliga) új kiírását nagyszerűen kezdő Bayer Leverkusen a fontos bejelentést tett…

(Photo by Rene Nijhuis/BSR Agency/Getty Images)

A Bayer Leverkusen a hétfői napon bejelentette, hogy további három évvel, 2028-ig meghosszabbította argentin középpályása, Exequiel Palacios 2025 nyaráig érvényes szerződését.

A 24 éves védekező középpályás hazájában a patinás River Plate együttesében nevelkedett, amely fenőttcsapatában 2015 és 2019 között 87 mérkőzésen tíz gólt és 11 előkészítést jegyzett. Palacios tagja volt a 2018-ban Libertadores-kupát nyerő együttesnek, valamint két Copa Argentinát és egy Recopa Sudamericanát nyert a csapattal.

Palacios 2020 januárja óta minden sorozatot figyelembe véve 93 mérkőzést játszott a “gyógyszergyári” alakulat színeiben, ezalatt tíz találat és hét assziszt fűződött a nevéhez. A kezdetbeli kiegészítő szerepe után az elmúlt két szezonban alapembere volt a Leverkusennek, a Bundesliga előző idényében 25 meccs alatt négy gólt szerzett. Palacios az újonnan elrajolt kiírást is hatékonyan kezdte, hiszen az első öt bajnokiján két-két gólt és gólpasszt regisztrált.

A tehetséges középpályás 2018 óta 25 mérkőzést játszott az argentin válogatottban, állandó kiegészítő szereplője Lionel Scaloni nemzeti csapatának, amely 2021-ben megnyerte a Copa Américát és 2022-ben a világbajnokságot.

Palacios megszerzése iránt a nyáron a hírek szerint angol csapatok is érdeklődnek, így a Leverkusen igyekezett mielőbb magához láncolni őt.

fociclub