Zelenszkij: Tessék a kasszához fáradni és akkor működtetjük a demokráciát

Zelenszkij: Tessék a kasszához fáradni és akkor működtetjük a demokráciát

Kochan Krisztina
2023. október 1. vasárnap. 6:20

Azt se lehet tudni, hogy hányan vannak az országban és hogy mekkora területet birtokolnak, de azt Zelenszkij tudja, hogy mennyi pénz kell a választásokra, ami miatt megszólalhat a kisördög, hogy ennek a pénznek egy része megint a korrupció áldozata lenne – mondta a Magyar Hírlap stúdiójában Horváth József. 

Ukrajna lakossága a háború kezdete óta körülbelül a felére csökkent – mondta a Magyar Hírlap stúdiójában Horváth József. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, az ország korfája nagyon megváltozott, a katonakorú behívható férfiak létszáma csökken. Megjegyezte, olyanokat is behívnak, akik eddig nem voltak besorozhatóak, az enyhén szellemi fogyatékosoknak és a végtaghiányosoknak is találnak munkát. 

“Ukrajna bevethető katonáinak a száma folyamatosan csökken, csak a feláldozhatóké nő” – tette hozzá.

Kiemelte, a katonák számában Ukrajna nem képes hosszú távon versenyezni az oroszokkal, akik egyre több zsoldost hívnak a frontra. Az ukránoknak előbb utóbb azzal is szembe kell nézniük, hogy ha nem akarnak gyerek katonákat bevetni, akkor mást kell kitalálniuk – hívta fel a figyelmet a szakember.

Horváth József kifejtette, nagyon sok gyártótól kapott fegyvert Ukrajna, ezek mind más szakismeretet igényelnek, ami megnehezíti a dolgukat, nem tudják rendszerbe rakni és nincs megfelelő ismeretük a kezelésükhöz. 

Megjegyezte, Zelenszkij az esedékes választásról úgy gondolkodik: Tessék a kasszához fáradni és akkor működtetjük a demokráciát. Azt se lehet tudni, hogy hányan vannak az országban és hogy mekkora területet birtokolnak, de azt Zelenszkij tudja, hogy mennyi pénz kell a választásokra, ami miatt megszólalhat a kisördög, hogy ennek a pénznek egy része megint a korrupció áldozata lenne – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap