Hamilton a Ferrarihoz igazolásról és a motivációjáról

Hamilton a Ferrarihoz igazolásról és a motivációjáról

Sokáig volt kérdéses Lewis Hamilton szerződése a 2023-as szezon során – ám a Mercedes a hétszeres bajnok mellett George Russell-lel is 2025-ig hosszabbított. Ekkor Hamilton már 40 évesen fogja erősíteni a száguldó cirkusz mezőnyét, annak ellenére, hogy egy korábbi nyilatkozata szerint ennyi idősen már nem tervezett Formula-1-es autót vezetni.

„El kell ismernem, hogy alábecsültem a sport iránti szeretetem” – nyilatkozta a hosszabbításával kapcsolatban a brit világbajnok a Blick lapnak. „De ez egy se veled, se nélküled történet. Vannak napok, amikor a pilótafülkébe sem akarok beülni.”

Hamilton szerint ezeken a nehezebb napokon nem kell messzire mennie extra motivációért – a garázs másik oldalán Russell jelenléte elég hozzá: „A csapattársammal folytatott csaták is nagyon motiválóak. Mindig résen kell lennem.”

A Ferrari-pletykák

Az idei szezon egyik legnagyobb találgatása az esetleges Hamilton-Ferrari házasság volt – ám ennek a Mercedesszel való hosszabbítás pontot tett a végére. A hétszeres bajnok elmondása szerint nem is fordult meg a fejében, hogy csapatot váltson – sőt, arra a kérdésre, hogy kapott-e a Ferraritól valós ajánlatot, így felelt:

„Soha. Persze, volt néhány kötetlen beszélgetésünk, sok jó embert ismerek ott. Azonban sosem éreztem magam készen arra, hogy Olaszországba költözzek” – nyilatkozta Hamilton.

A visszavonulás végleges lesz

A Mercedes pilótája biztos benne, hogy ha egyszer a visszavonulás mellett dönt, az végleges lesz – Alonsóval ellentétben nem szeretne egy-két szezon kihagyását követően visszatérni a rajtrácsra.

„Velem ez nem fog megtörténni. Amikor vége van, akkor tényleg vége van. Nem tudom elképzelni magam, ahogyan a garázsban állok, de nem ülhetek be az autóba” – fogalmazott Hamilton. „Azonban soha ne mondd, hogy soha. Sosem mondtam, hogy a nyolcadik világbajnoki cím az utolsó cél, amit el akarok érni. De ezt csak akkor fogom biztosan tudni, ha megszerzem.”  

formula.hu