Itthon: Nincs fűtés a Szent János Kórház négy osztályán, kabátban dolgozott az egyik orvos, olyan hideg van

Itthon: Nincs fűtés a Szent János Kórház négy osztályán, kabátban dolgozott az egyik orvos, olyan hideg van

A kórház vezetősége szerint dolgoznak a kazán beüzemelésén.

Volt olyan orvos, aki kabátban dolgozott, olyan hideg van a fővárosi Szent János kórház belgyógyászatán – számol be az RTL Híradó. A Híradó rejtett kamerás felvételeket készített az épületben, egy dolgozó arról beszélt nekik, hogy a Blikk elsőként megjelent cikke után kaptak takarókat és elektromos radiátorokat, de a fűtést még várhatóan hetekig nem javítják meg.

A kórház azt közölte a Híradóval, hogy 4 osztályukon van probléma a fűtéssel, de dolgoznak a javításon. A felvételeken látható, ahogy egy férfi kabátban várakozik a belgyógyászat 1-es épületében, ahol egy lépcsőházban egy kitört ablakot csak néhány kartondoboz fed.

A Blikk cikkében egy páciens arról beszélt, a fűtés hiánya miatt sokan meg vannak fázva, a zuhanyzás pedig szinte biztosan tüdőgyulladást okoz. A dolgozók arról számoltak be, az elromlott kazánhoz megvették az alkatrészt, három hét mire megérkezik. Ezt követően újabb három hét, amíg összerakják.

Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa arra emlékeztetett, hogy a fűtéssel már tavaly is gond volt az intézményben. Hozzátette, a nyáron kellett volna figyelmet fordítani arra, hogy azokon az osztályokon, ahol fekvő betegek vannak minden rendben legyen.

A kórház arról beszélt, hogy hetekkel ezelőtt elkezdték már a fűtési rendszer beüzemelését és a próbafűtést, azokat a betegeket pedig, akiknek az állapota ezt lehetővé teszi, hazaküldték, de olyan is van, akit más osztályra helyeztek át.

HVG