Székely Dávid: Nemcsak az olimpiát, hanem az oda vezető utat is megmutatjuk

Székely Dávid: Nemcsak az olimpiát, hanem az oda vezető utat is megmutatjuk

MH/MTI
2023. november 10. péntek. 11:50

Székely Dávid elmondta, a paralimpia végéig a legsűrűbb kilenc hónap következik, amelynek során a csatorna a lehető legtöbb kvalifikációs eseményt szeretné élőben közvetíteni. Hozzátette, a “megszerezhető” események jogai már megvannak, de az egyelőre még kérdéses versenyekkel kapcsolatban is zajlanak az egyeztetések, ilyen például a februári vizes világbajnokság.

Székely Dávid elárulta, kéthetente jelentkeznek majd egy olyan magazinműsorral, amelyben szeretnék a lehető legvalóságosabban bemutatni az olimpiára készülő sportolók mindennapjait, illetve készítenek egy ötkarikás podcastet is. Hozzátette, számos olyan eseményről is be fog számolni a csatorna, amely a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fontos feladatait mutatja be, így például az olimpiai eskütétel is képernyőre kerül.

Gyulay Zsolt MOB-elnök arról beszélt, hogy a sportolókat és hétköznapi nehézségeiket ezeken a műsorokon keresztül ismerhetik meg a nézők, ez pedig önbizalmat adhat a versenyzőknek.

A MOB első embere megerősítette, hogy a jövő nyári párizsi olimpiára 160-180 fő közötti sportolói létszámmal kalkulálnak, a végleges számot jelentősen befolyásolja, hogy hány csapatnak sikerül kijutnia. Hozzátette, a hazai ötkarikás testület képviselői vasárnap utaznak el a francia fővárosba, ahol a jövő héten különböző egyeztetéseken vesznek részt. A programot ismertetve elmondta, ellátogatnak majd többek között az olimpiai faluba is, ahol “harcot” vívnak a minél jobb helyekért, és egy regenerációs központot is szeretnének majd működtetni a játékok ideje alatt.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egy éve írt alá együttműködési megállapodást azzal a céllal, hogy a közmédia az összes csatornáján bemutathassa a 2024-es párizsi olimpiára készülő és a kvótáért küzdő sportolók útját a nyári játékokig.

A párizsi olimpia hivatalosan július 26-án kezdődik majd jövőre és augusztus 11-ig tart, míg a paralimpiára augusztus 28. és szeptember 8. között kerül sor.

Írta a Magyar Hírlap