Játék nélkül az Európa-bajnokságra?

Játék nélkül az Európa-bajnokságra?

Hetek óta bizonytalan, hogy hol rendezhetik meg a csütörtökön esedékes Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt. A bolgár szövetség legújabb megnyilvánulása szerint már az is kérdéses, egyáltalán lejátsszák-e a meccset. Ebben az esetben a magyar válogatott játék nélkül is kijuthat az Eb-re, írta meg az m4sport.hu.

A magyar labdarúgó-válogatott (sorsdöntő) Eb-selejtezőre készül, de már az is bizonytalan, hogy lejátszhatják-e a mérkőzést, ugyanis a bolgár szövetség ide-oda pakolgatja a mérkőzés helyszínét. Az eredetileg Plovdivba kiírt meccset előbb Szófiába, majd a drukkerek várható botránya miatt újra Plovdivba helyezték vissza. Aztán kiderült, hogy a Hirszto Botev Stadion átépítés miatt alkalmatlan a meccs megrendezésére. A Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) a sportal.bg oldalnak nyilatkozott, amelyben leszögezte, mindenképp Plovdivban kell megrendezni a meccset, különben az is előfordulhat, hogy a magyar csapat játék nélkül megkapja a három pontot.

„Nem lehet elvinni a meccset Plovdivból! Ha nem tudjuk megrendezni a meccset, akkor Bulgária elveszíti a mérkőzést, és további problémákkal kell szembenéznie. Az első vélhetően a csapat kizárása a jelenlegi sorozatból” – írja a szövetség.

Amennyiben a bolgárok nem képesek Plovdivban megtartani a találkozót, az UEFA törli a meccset, ami 3-0-ás magyar győzelemmel zárja le a vitát, Bulgáriát meg kizárják, míg a magyar csapat játék nélkül jutna ki az Európa-bajnokságra.

Írta a Magyar Hírlap