A ZTE régi-új edzője meglepődött a megkeresésén

A ZTE régi-új edzője meglepődött a megkeresésén

Ahogyan arról beszámoltunk, a Zalaegerszeg a hétfői napon kinevezte régi-új vezetőedzőjét…

A Zalaegerszeg csapatához újból kinevezett Márton Gábor a Sportalnak beszélt a visszatérésének körülményeiről, várakozásairól:

“Lényegében mindegy, hogy a tabella végén áll egy csapat, esetleg az élmezőnyben, legfontosabb feladata, hogy mérkőzéseket nyerjen. A mi esetünkben egyértelmű a feladat, mielőbb el kell kerülnünk a mostani tizedik helyről, és ehhez nekünk is mérkőzéseket kell nyernünk. Lakva ismerjük meg egymást a kerettel, egyelőre egy közös edzésünk volt, és a korábbi csapatból talán csak Bedi Bence és Zoran Lesjak játszik most is Zalaegerszegen. Meglepődtem, amikor felhívtak a klubtól, ugyanakkor meg titkon számítottam is a megkeresésre, mert szép időszak volt az életemben, amikor itt dolgoztam. Sokat kaptam a szurkolóktól, a klubtól és a csapattól is” – emelte ki a visszatérő edző.

“Most annyiban talán nehezebb a helyzet, hogy nagyobb a lemaradásunk az előttünk álló csapatok mögött, viszont több mérkőzésünk lesz, mint a három ével ezelőtti időszakban. A különböző válogatottakban szereplő játékosokkal csak később egészül ki a keret, a sérültjeink is később csatlakozhatnak, szóval rengeteg a tennivalóm. Az pedig, hogy miért nem maradtam korábban a klubnál, már nem érdekes, és nem is szeretnék a múlttal foglalkozni. Rengeteg információ jelent meg a sajtóban, amit nem lehet vagy nagyon nehéz utólag cáfolni, tisztázni. Végh Gábor tulajdonos és Sallói István sportigazgató akkor is a klubot vezette, megbeszéltük a nézeteltéréseinket, és túlléptünk rajta. Ennyi.”

“Nem meglepő, amit mondok, de a lehető legtöbb pontot kell szereznünk ezen a négy mérkőzésen. Láttuk a hétvégén, hogy a Ferencváros is kerülhet hullámvölgybe, szóval egyáltalán nincs lehetetlen feladat, igaz a nehezebb része a játékosoké. Fontos lenne, hogy a Mezőkövesdet és a Kisvárdát magunk mögött tartsuk a tabellán” – tette hozzá.

A ZTE 13 forduló alatt szerzett 11 pontjával jelenleg az utolsó bennmaradást jelentő, tizedik helyet foglalja el a bajnokságban.

fociclub