Michelisz pole-t szerzett és vezeti a bajnokságot a TCR World Tourban!

Michelisz pole-t szerzett és vezeti a bajnokságot a TCR World Tourban!

A hétvégén rendezik a szezon utolsó fordulóját a TCR World Tourban, ahol még teljesen nyitott a bajnoki cím kérdése: az időmérő előtt Ehrlacher és Huff 384-384, míg Michelisz Norbert 383 ponttal állt.

Az időmérőn a Q1-ből mindhárom bajnokaspiráns simán továbbjutott, ekkor a bajnoki negyedik Azcona volt a leggyorsabb, Michelisz a második, Huff a negyedik, Ehrlacher az ötödik helyen jutott tovább.

Még több hír:

A Q2-ben Azcona majdnem eldobta a kocsiját a szűk makaói pályán, pár perccel később pedig Butti tette falba az autóját, ezért jött a piros zászló. Az újraindítás után Michelisz tovább javított és az élen maradt, 2 perccel a vége előtt pedig Azcona állt közvetlenül mögötte.

Az élmezőnyben ezt követően már nem történt változás, így Michelisz szerezte meg a pole-t Azcona és Ehrlacher előtt, Huff pedig az ötödik helyen végzett. Mivel itt az időmérős eredményért is osztanak pontokat, így a magyar versenyző átvette a vezetést a pontversenyben.

Michelisz az utolsó két versenyt 398 ponttal a neve mellett várja, Ehrlacher 392, Huff 388 ponttal áll. A hétvége első futamát magyar idő szerint reggel 5:40-től rendezik, élőben a TCR TV YouTube-csatornáján lehet követni.

 Eközben változhat a Las Vegas-i menetrend, míg Wolffban személyes harag van Hamilton nyolcadik címe miatt.

Kép: Facebook // Michelisz Norbert

Motorsport