Itthon: Rossi: Annyira stresszes, ahogy a válogatott kijutott az Eb-re, hogy nehezen tudom élvezni most

Itthon: Rossi: Annyira stresszes, ahogy a válogatott kijutott az Eb-re, hogy nehezen tudom élvezni most

Rossi nem teljesen elégedett. „Örülök a kijutásnak, örülök, hogy ott vagyunk az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nem teljesen elégedett, de Orbán szerint „csont nélkül” kijutottunk.

– mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, miután csütörtökön a Bulgária elleni egyenlítéssel és 2-2-es végeredménnyel a magyar válogatott pótselejtező nélkül kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra. Rossi az M4Sportnak adott rövid, meccs utáni interjújában úgy fogalmazott: „a kispadon azt hittük, már vége, amikor betaláltunk. Irreálisnak tűnt. De ez jellemző ránk: nem tudunk semmit sem elérni szenvedés nélkül. Ma pedig gyakorlatilag a mérkőzés lefújásáig szenvedtünk”.
Jóval pozitívabban értékelt viszont Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya. Az utolsó pillanatos gólról azt mondta, nem hitte el. „Mindenki futott mindenfelé, én meg egyhelyben álltam, és attól féltem, hogy les lesz, vagy bármi más, fault. Nem tudtam, hogy miután a játékvezető belefújt a sípjába, mit mutat. Mutatott kifelé, nem tudtam, hogy akkor ez most középkezdés, vagy kifelé szabadrúgás. Nem lehet leírni ezt az érzést” – mondta a Nemzeti Sport beszámolója szerint.

Majd arról beszélt, hogy a válogatottnak nagy szerencséje volt. „Az utolsó percben mi voltunk a szerencsések. A labdarúgás istene úgy döntött, megérdemeljük még ma a kijutást az Európa-bajnokságra” – mondta.

– mondta. Be is szólt a csapatnak: „nem emlékszem, hány nyílt gólhelyzetet alakítottunk ki, és mindet elhibáztuk. (…) Nem voltunk annyira okosak, hogy megőrizzük az emberelőnyünket. Nem voltunk elég érettek, hogy jól olvassuk a mérkőzés alakulását. Rengeteg fiatal van a köreinkben. Javulnunk kell e tekintetben”.
Jelenleg nehéz élveznem ezt a pillanatot. Túl sok szenvedéssel járt. A fiúknak is
Szoboszlainál pedig csak Orbán Viktor volt pozitívabb a kijutással kapcsolatban. A miniszterelnök azt írta a Facebookon, hogy „csont nélkül az Eb-n”.
De az a mód, ahogy kijutottunk, mondhatnánk, hogy elképesztő, de annyira stresszes, annyira feszültséggel teli volt, hogy nehezen tudom élvezni a mostani pillanatot”

Írta a HVG