Erdélyi magyar edzőt nevezhet ki a Sepsi – sajtóhír

Erdélyi magyar edzőt nevezhet ki a Sepsi – sajtóhír

Román sajtóértesülések szerint a román bajnokság (Liga I) aktuális felvonásában gyengélkedő Sepsi OSK edzőváltásra készül…

A Gazeta Sporturilor információi szerint a szerény eredményeket produkáló Sepsi OSK kispadján hamarosan Bálint László válthatja az eddigi vezetőedzőt, Liviu Ciobotariut.

A júniusban kinevezett szakember Szuperkupa-győzelemmel indította az évadot, majd az Európa-konferencialiga playoffköréig menetelt a szentgyörgyiekkel – ezután viszont mélyrepülés következett a bajnokságban, amely hatmeccses vereségszériában csúcsosodott ki. Bár az elmúlt hetekben javultak a csapat eredményei, a háromszékiek az elmúlt fordulóban vereséget szenvedtek, melyet követően Diószegi László klubtulajdonos csalódottan értékelt:

“Az elmúlt időszakban a Rapid elleni meccset leszámítva semmit sem mutattunk a pályán. Borzalmasan játszottunk! Szégyenérzet fogott el a második félidő láttán. Két-három napon belül eldöntjük, mi lesz. Nem szoktam hirtelen döntéseket hozni, de az egyértelmű, hogy változásra, sokkra van szüksége a csapatnak.”

A kiszemelt brassói születésű, magyar állampolgársággal is rendelkező egykori védő egykor a DVTK-t is erősítette, legutóbb pedig Aradon edzősködött, az UTA kispadjáról április végén állt fel.

A Kecskés Ákost és Varga Rolandot is foglalkoztató székelyföldi együttes 5-5-7-es mérlegével jelenleg csak a 10. helyet foglalja el a 16 csapatos román élvonalban.

fociclub