Váratlanul megdöbbentő dolog történik a Google-ben, ha beírod ezt a szót

Váratlanul megdöbbentő dolog történik a Google-ben, ha beírod ezt a szót

A Google keresője a világ egyik legismertebb helye, hiszen naponta több száz millióan keresik fel, és szinte felfoghatatlan sok keresés történik minden másodpercben, majd ezekből a Google már rögtön következtetni tud, hogy mi az, ami érdekli az embereket, melyek a forró témák, melyek azok, amelyeket az ajánlórendszerekben megéri teríteni. Tehát ezen keresések alapján rajzolódik ki a techóriás cég számára, hogy mi az, ami az embereket érdekli, milyen kérdéseket tesznek fel mondjuk egy-egy tárgy téma kapcsán – számolt be a Promotions.

Tehát azt nézik, hogy mire keresünk választ, mi, emberek, akik azért lépünk fel a keresőbe, hogy információt gyűjtsünk. A válaszok megtalálásában nagyon sokszor már a mesterséges intelligencia is a segítségünkre van. Ám van egy csomó olyan keresés, amely tudtunkon kívül nagyon fura eredményre juthat. A Google ugyanis egyes keresések eredményeinél animációkat alkalmaz, amelyek nagyon feldobják és látványossá teszik a kereséseinket. Nemrégiben például a Halloween kapcsán láthatunk ilyet, ám az egyik legizgalmasabb mégis az, amelyek egy aszteroidához, illetve kráterhez, a Chicxulub-hoz kapcsolódik – írták.

Amúgy a Chicxulub egy nagyon ősi kráter, amelynek nyomai a Yucatán-félszigeten találhatók. Nevét egy városról kapta, Chicxulubról, amelynek az a neve lefordítva magyarra, hogy az „Ördög farka”. A krátert létrehozó dolog tíz kilométer átmérőjű lehetett a szakemberek szerint. A becsapódásra 66 millió évvel ezelőtt kerülhetett sor, és részben a tudósok szerint ez vezethetett a dinoszauruszok kipusztulásához is – írja a lap.

A portál szerint a Google-be beírva a szót, tehát egy óriási aszteroida halad el a képernyőnkön, majd megrázkódik a képernyő, hiszen azt is szimulálják, ahogy becsapódik. Ez egy nagyon különleges keresés a Google-ben, és azt kell beírni tehát, hogy CHICXULUB.

Írta a Magyar Hírlap