Venezuela népszerű turisztikai helyszínein is elfogadják a MIR-kártyákat

Venezuela népszerű turisztikai helyszínein is elfogadják a MIR-kártyákat

Az orosz MIR fizetési rendszerrel kompatibilis bankkártyákat már elfogadják a Banco de Venezuela, az ország legnagyobb elfogadó bankja által kiszolgált POS-terminálokon, amelyek a dél-amerikai ország népszerű turisztikai célpontjain találhatók – közölte az orosz fizetési rendszer közleményében – írja az Oroszhirek.hu.

„A MIR fizetési rendszer jelentése szerint megkezdődött az orosz fizetési kártyák elfogadása a Banco de Venezuela, az ország legnagyobb elfogadó bankjának POS-termináljain. A legnépszerűbb turisztikai célpontok kiskereskedelmi és szolgáltató üzletei felkészültek a MIR-kártyák elsődleges elfogadására” – áll a közleményben.

A turisztikai helyek már több venezuelai régióban, köztük a fővárosi kerületben, valamint Nueva Esparta (Margarita, Coche és Cubagua szigetekből álló) és Bolivar államokban fogadják el a MIR-kártyákat.

A fizetési rendszer szerint a MIR-rendszerrel együttműködő bankok száma és az orosz kártyák elfogadásának földrajzi kiterjedése Venezuelán belül tovább bővül.

Írta a Magyar Hírlap