Megvan az év fagylaltja: tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel

Különleges fagylaltokkal versenyeztek a mestercukrászok Kecskeméten, az Év Fagylaltja versenyén. Az idei győztes a „Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel” fantázianevű fagyi lett.

A “Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel” fantázianevű fagylalt nyerte a Magyar Cukrász Ipartestület Kecskeméten megrendezett Év Fagylaltja versenyét. A győztes finomságot Bergmann Nándor, a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda mestercukrásza készítette – számolt be az eseményről a 24.hu.

A pénteki rendezvényen a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltot népszerűsítették a fagylaltkészítő mesterek, ahol a cukrászok a nézők előtt készítették el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit.

Az idei versenyen rekord számú, összesen 90 fagylaltkülönlegesség versengett a díjakért. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a vendéglátó Kecskemét tiszteletére egy új kategóriát is hirdettek: a „Sárgabarack fagylalt kategóriát”. Ebben a kategóriában a „Kecskeméti magyar kajszibarackot” és a kiemelkedő nemzeti értékként jegyzett „Kecskeméti barackpálinkát” népszerűsítették.

A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije értékelte. Az idei és a korábbi évek díjnyertes fagylaltjait pedig a látogatók meg is kóstolhatták.

Nyitóképünk illusztráció.

Szűcs Árpád világhírű magyar cukrász: A nagybetűs vendégélménynek három összetevője van

Húsz éve a Magyar Hírlap kiadványában Magyarország 26. legsikeresebb fiataljának választották Szűcs Árpádot, aki akkoriban a Gambrinus étteremben és Zsolnay kávéházban volt olimpiai érmes főcukrász. A pályája az elmúlt húsz évben is sikeresen ívelt felfelé, de a legtöbben mégis onnan ismerhetik, hogy 2018-ban keményen bírálta a szakma hazai képviselőit és az aktuális ország tortáját.

HVG