Leclerc figyelmeztet: maradt még benne

Már az első szabadedzésen árulkodó volt, hogy Charles Leclerc a közepes abroncsokon ott volt a lágy gumikon előtte végző Mercedesek és McLarenek nyakán, viszont a késő délutáni FP2-n már köridő tekintetében is állva hagyott mindenkit az F1-es Monacói Nagydíj pénteki napján a Ferrari versenyzője.

Pedig a hazai versenyző szerint még maradt is a körében: „Úgy gondolom, még több tempó van bennem csak azzal, ha mindent összerakok. Ha megnézzük a három szektorom, elég sok köridő maradt még benne, ha összerakjuk a legjobbakat. Úgyhogy erre fogunk főként fókuszálni holnap. De a teljesítmény és az érzet megvan.”

f1-leclerc-monaco-ferrari-day1-2

„Úgy vélem, a közepes gumikon erősek vagyunk. A lágyon küszködtünk azzal, hogy mindent összerakjunk, folyamatosan nagy volt a forgalom. De összességében jó az autónk pillanatnyilag. Magabiztosnak érzem magam az autóban.”

„Ugyanakkor fontos, hogy ezt a ritmust a harmadik szabadedzésen is megőrizzük, mert Monaco már csak ilyen. Talán kicsivel több kockázatot vállaltam másokhoz képest ma, ami kifizetődött. A lényeg viszont a holnapi időmérő, amikor mindenki elkezd a határon menni. Eddig szerintem nagyon-nagyon jó munkát végeztünk. Tovább kell dolgoznunk és magunkra koncentrálnunk, de biztató első nap volt.”

Leclerc megjegyezte: egyelőre a Mercedes is erősebbnek tűnik ezen a hétvégén, mint eddig, így velük is számol, ugyanakkor bízik benne, hogy szombaton pole-ba állíthatja hazai pályáján a Ferrarit – ahogy azt már kétszer, 2021-ben és 2022-ben megtette.

f1-sainz-ferrari-monaco-day1

Eközben a Ferrari másik garázsában Carlos Sainz már kevésbé lehetett elégedett az első nappal, hiszen csak hatodik lett, ráadásul csaknem hét tizedmásodpercet kapott csapattársától. A spanyol el is ismerte, hogy küszködött pénteken, de a nap zárása így is bizakodásra adott okot számára:

„Kemény péntek volt ez számomra. Nehezen találtam rá a kiegyensúlyozottságra az autóban és kicsit játszanom kellett a beállításokkal. A nap utolsó etapján már elégedettebb voltam, és a versenytempó is biztató volt. Arra koncentrálunk, hogy átvigyük ezt az érzést a holnapi edzésre, amelyen folytatjuk a felkészülést a kvalifikációra.”

Sainz megjegyezte: általában Monaco az erősebb pályái közé tartozik, ezért találta furcsának a pénteki lemaradását. „Ugyanakkor valószínűleg a leggyorsabb vagyok a hosszú etapokon. Ha mindent összerakunk, rendben leszünk holnapra” – zárt pozitívan a háromszoros F1-es futamgyőztes.

formula.hu