Hollik István: Elkerülhetetlen egy civilizációs ütközet

Hollik István: Elkerülhetetlen egy civilizációs ütközet

MH/MTI
2023. december 14. csütörtök. 19:32

A geopolitikai folyamatokból azt a tanulságot lehet leszűrni, hogy elkerülhetetlen egy civilizációs ütközet – hangsúlyozta csütörtökön Budapesten Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet által szervezett, Mi az iszlám és hogyan hat világunkra? című pódiumbeszélgetésen elmondott köszöntőjében Hollik István kiemelte: érdemes megnézni a mai európai valóságot, ahol az iszlám hátterű bevándorlónépesség robbanásszerűen növekszik, a népességrobbanásban lévő muszlim országokra pedig várhatóan igen súlyos hatással lesz a globális felmelegedés.

Ezekből a folyamatokból azt a tanulságot lehet leszűrni: egy civilizációs ütközet egyszerűen elkerülhetetlen, „Nyugat-Európában előbb, nálunk inkább utóbb” – közölte.

Az európai társadalmaknak meg kell erősíteniük saját maguk értékrendjét, kereszténységüket – figyelmeztetett, hozzátéve: érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a másik fél hogyan tekint a világra, és „hogyan tekint ránk”.

Írta a Magyar Hírlap