Öt tuti tipp: Eláruljuk, hogyan nassolhat büntetlenül

Öt tuti tipp: Eláruljuk, hogyan nassolhat büntetlenül

Azok, akik naponta legalább hatszor esznek, a felmérések szerint összességében kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint azok, akik csupán háromszor esznek naponta. A nassolás nem kell, hogy a diétát akadályozza, sőt: jó esetben még segítheti is azt. Íme néhány szabály, amelyet betartva könnyebben mehet majd a fogyás – írja a Bors.

1. Délutáni nasi

Az American Dietetic Association folyóiratában megjelent tanulmány szerint a délelőtti nassolók többet falatoznak, mint azok, akik ebéd és vacsora között rágcsálnak. Az is kiderült, hogy a délutáni nassolás valamivel nagyobb rost-, gyümölcs- és zöldségfogyasztással jár – írja a Mindmegette.hu.

2. Színek a tányéron

A Pennsylvaniai Egyetem és a Cornell Egyetem kutatói a diákok egy részének egy tál egységes, sárga színű csipszet adtak, a csoport másik részének pedig különböző színű csipszet tettek a táljukba. Azok a hallgatók, akik a változatos színű csipszeket ropogtatták, 50%-kal kevesebbet ettek, mint azok, akik az egységes színű csipszből falatoztak. A tanulság ebből hogy aki, hogy dió mellé még egy kis gyümölcsöt eszik, vagy ha a humuszba többféle színű zöldséget mártogat az előnyösebb.

3. Fehérje

Ha egy kis fehérjével is felturbózza a rágcsálnivalóját, hosszabb ideig érzi jólakottnak magát. Magas, mérsékelt és alacsony fehérjetartalmú joghurtokat hasonlítottak össze a szakemberek és arra jutottak, hogy a legnagyobb fehérjetartalmú joghurt volt a leglaktatóbb. Ebből a szempontból például a főtt tojás és a sajt is jó választás lehet.

4. Kézcsere

Egy kutatás szerint a mozinézők kevesebb popcorn-t ettek, amikor azt nem domináns kezükkel tették. Nassolás alatt próbálja Ön is!

5. Kisebb tányérok

Azok, akik nagyobb tányérból esznek, 16%-kal többet ehetnek, mint azok, akiknek kisebb tányérban szolgálják fel az ételt.

Írta a Magyar Hírlap