Sport: Az elraboltakra emlékező gólöröm miatt indult büntetőeljárás egy izraeli focista ellen Törökországban

Sport: Az elraboltakra emlékező gólöröm miatt indult büntetőeljárás egy izraeli focista ellen Törökországban

– fogalmazott a focista.

Izrael háborúban

Nem vagyok háborúpárti… izraeli katonákat ejtettek fogságba Gázában. Én olyan ember vagyok, aki úgy gondolja, hogy ennek a 100 napos időszaknak most véget kell vetni. Azt akarom, hogy a háború véget érjen

Vasárnap volt 100 napja, hogy október 7-én a Hamász terrortámadást indított Izrael ellen, amelyben több mint 1300 izraeli vesztette életét. A terrorszervezet fegyveresei 240 túszt ejtettek, a Gázai-övezetbe elhurcolt izraeliek közül 132 embert még mindig fogva tartanak.
A meccs után az Antalyaspor közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy Jehezkel „hazánk nemzeti értékei ellen cselekedett”, és azt is közölték, hogy kizárják a csapatból.

Kitört az újabb háború a Gázai övezetben, miután a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-én megtámadta Izraelt. A brutális akcióban és az arra adott izraeli válaszcsapásokban ezrek haltak meg. A Hamász több mint kétszáz civilt ejtett túszul, akikért cserébe palesztin foglyok szabadon bocsátását követelik. A fogolycseréket, a tűzszüneti megállapodást és a konfliktus más fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.

The real Turkey.

A gesztust a törökök gyűlöletkeltőnek értékelték, pedig a játékos állítja, hogy nem támogatja a háborút.

Törökország emiatt azzal vádolja a focistát, hogy támogatja „Izrael gázai mészárlását”. Jehezkel ezért őrizetbe vették, a klubja pedig felfüggesztette.
Törökországban egy izraeli válogatott focista a Hamász által elrabolt túszokra emlékezett, miután gólt lőtt, emiatt büntetőeljárás vár rá, és akár a klubjától is eltilthatják – írja a BBC.

The tape on his wrist says “100… pic.twitter.com/6QHMPQHlgT

Israeli footballer ⚽️ Sagiv Jehezkel, playing for Turkish club Antalyaspor, who scored the only goal of the game was arrested and suspended from his team for standing in solidarity with the hostages held by Hamas terrorists.
Recep Tayyip Erdogan török elnök régóta a palesztinok elkötelezett támogatója, és élesen bírálja Izrael gázai háborúját. Az országban október 7-e óta nagy palesztinbarát tüntetések is zajlanak.
Hétfőn bírósági tárgyalás után kiengedték, de az ügye még nem zárult le, gyűlöletkeltés miatt eljárás folyik ellen, ezt maga a török igazságügyi miniszter közölte.

Írta a HVG