György hercegnek komoly nehézségei vannak

György hercegnek komoly nehézségei vannak

A 10 éves György herceg már túl van az első felvételi vizsgáin, és minden esélye megvan arra, hogy bekerüljön a tekintélyes Eton College-ba.

Bár a Kensington-palota még nem erősítette meg, hogy a kis herceg 13 éves korától kezdve valóban ebbe az intézménybe fog járni, de tavaly nyáron Katalin hercegné és Vilmos herceg ellátogatott legidősebb gyermekükkel az iskolába, így a jelek szerint az Eton is ott van a lehetséges gimnáziumok között.

A bentlakásos intézmény öregdiákjai között számos ismert ember is szerepel, köztük Vilmos herceg és öccse, Harry herceg is. Úgy tűnik, a kis György herceg sikeresen teljesítette az első felvételi vizsgákat, így édesapja nyomdokaiba léphet.

György herceg felkészülését Katalin hercegné is támogatta

Tavaly novemberben Vilmos herceg részt vett az Earthshot Prize-on Szingapúrban, és elárulta, hogy felesége, Katalin hercegné azért nem csatlakozott hozzá, mert otthon segítette a felvételire való felkészülésben György herceget. Így nyilatkozott erről:

Katalin nagyon sajnálja, hogy nem lehet itt. De most segít Györgynek az első komolyabb vizsgákon.

Arról egyelőre nem érkeztek információk, hogy György herceg hogyan teljesített a vizsgákon, amelyek elsősorban az angol nyelvre, a matematikára és a verbális érvelésre összpontosítanak.

Magas pontszámot kell elérnie ahhoz, hogy bekerüljön a neves intézménybe, de még az is előfordulhat, hogy végül édesanyja egykori iskoláját választják majd. Bárhogyan is alakul, az azonban biztos, hogy nagy a tét, mert a kiválasztott intézmény meghatározza majd György herceg egész hátralévő életét.

Írta a Magyar Hírlap