Veres Roland visszavágott a korábbi vereségért és döntős a Bocskai emlékversenyen! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Veres Roland visszavágott a korábbi vereségért és döntős a Bocskai emlékversenyen! – Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A 68. Bocskai István nemzetközi emlékverseny harmadik versenynapján Veres Roland

visszavágott Koloszár Valentinnak, amely a programban az egyik leginkább várt összecsapás volt.

A Bocskai emlékverseny harmadik versenynapján a lengyel lányok alkottak maradandót a külföldi csapatok közül a debreceni csarnokban. Kazahsztán, Mongólia, Lengyelország, Svájc, Horvátország és Ukrajna is erős csapattal képviselteti magát a versenyen, amely közelít a végjátékhoz a Hajdúság szívében.

A holnapi programban további férfi elődöntőkre és a női finálékra kerül sor és természetesen sok magyar lesz érdekelt.

A nap mérkőzése:

Koloszár Valentin a decemberi felnőtt országos bajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az Eb-bronzérmes Veres Rolandot legyőzte a döntőben. Rutinos ellenfele igyekezett visszavágni a 19 esztendős kaposvári legénynek, így kettejük összecsapása volt a nap egyik legjobban várt mérkőzése. Veres Roli az első menetben nagyon gyors lábmunkával és kontrákkal dolgozott, nem hagyta fiatalabb ellenfelét közelről érvényesülni. A második menetben Valentin sokat ment előre, hatékonyabb is volt, de nagyon sok egyenes ütést szedett be nagyobb távolságról.

Mindketten mindent beleadtak ezen a visszavágón, amelyet ezúttal a frissebb és taktikusabb Veres Roland nyert meg pontozással.

A nap meglepetése:

Mezei Petra magyar bajnoki címet szerzett egy hónappal ezelőtt, de nem pihent a babérjain

mert nagy tervei vannak erre az esztendőre. A 20 éves tehetség az ukrán Jaroszlava Marincsuk ellen lépett ringbe és a szokásos harcos bokszát mutatta be, amelyet képes volt azonos szinten az utolsó másodpercekig produkálni. Ukrán ellenfele rutinosabb volt, de Petra harcossága győzelmet ért, így első magyarként jutott be a döntőbe.

A nap rövid összefoglalója:

Lakotár Hanna a felnőtt magyar bajnoki címet követően még nagyobb intenzitással edzett

és a Bocskain nagyon komoly ellenféllel találkozott. A Vb-ezüstérmes mongol Lutsaikhan Altantsetseg meghatározó a női bokszban. A mongol nemrég lépett fel az 54 kilósok közé és bár alacsonyabb volt Hannánál, de mérkőzésszámban természetesen magasan felülmúlta a 22 éves magyart. Hannának voltak remek egyenesei, de a bírók a mongolt látták a mai napon jobbnak, így versenyzőnk bronzéremmel zárt.

Szűcs Szabina már két mérkőzést nyert meg a Bocskai emlékversenyen, sérülését követően

nagy önbizalommal mozgott a ringben az elmúlt kettő versenynapon. Szabina egy régi ellenféllel került szembe, a horvátok tokiói olimpikonja, Nikolina Csacsics nemcsak versenyekről, de közös edzésekről is ismerős volt számára. Szabina nemcsak távolról dolgozott, agresszívabb is volt, mint az előző mérkőzésén, támadásai sokszor sikereseknek bizonyultak, így a horvátok legjobbját búcsúztatva a döntőbe jutott.

Zsigó Csaba, az ifi Eb-bronzérmes debreceni, élete első Bocskai emlékversenyén szerepel, miután január elseje óta a felnőttek között szerepelhet. A 18 éves versenyző a felnőtt világbajnokságon is szerepelt ukrán Andrij Tyiskovec ellen kezdhette volna meg karrierje következő fázisát, de nem tudott sajnos ringbe lépni.

A váltósúlyban (67kg) fiataljaink komoly feladatok elé néztek, Petrimán Milán és Buza Rafael is komoly riválisokat kapott. Előbbi a mongol Enkhtur Tegshjargal, míg utóbbi az ukrán Igor Hrisztoszov ellen igyekezett megmutatni tehetségét és remek ritmusérzékét. Petrimán Milán nagyon tiszta, technikás bokszot mutatott be ezen a mérkőzésen és egy rutinosabb ellenfelet búcsúztatott. Rafi végig irányította az ukrán riválissal szemben az összecsapást és semmit sem bízott a véletlenre, remek időben érkeztek a pofonjai ahhoz, hogy ő is győztesen hagyja el a ringet.

A taskenti világbajnokságon negyeddöntős Akilov Pylyp az ukrán, korábbi honfitárs Dmitro Kulja ellen bokszolt volna a harmadik versenynapon, de a mai napon nem tudott ringbe lépni.

Gálos Rolandot hosszabb idő után láthatta a magyar közönség. Egyetlen tokiói olimpikonunk

azonban nem tudott meglepetést okozni a kazah Aszilzsan Szerikbaj ellen.

A nap nyilatkozata:

„A magyar bajnokságot követően mindenképpen vissza akartam vágni, vállaltam annak a vereségnek a következményeit, ott én hibáztam. Üzbegisztánban készültem fel erre a Bocskaira, amely csak egy állomás nekem a világkvalifikációs torna előtt. Sokat tanultam az elmúlt hetekben és ezt igyekeztem bemutatni a ringben.” – nyilatkozta VeresRoland a mérkőzést követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség