Sport: Dubajba repültek edzőtáborozni a dohai vb-re készülő úszók, Milák Kristóf nélkül

Sport: Dubajba repültek edzőtáborozni a dohai vb-re készülő úszók, Milák Kristóf nélkül

Kapás Boglárkával és Márton Richárddal, de Milák Kristóf nélkül repül Dubajba Virth Balázs úszóedző, hogy onnan háromhétnyi edzőtábor után átutazzanak a dohai világbajnokságra – írja a Nemzeti Sport.

Ugyanezt reméli Márton Richárd esetében is.
A Virth-csoport mellett Kovács Ottó vezetésével Késely Ajna és Holló Balázs is Dubaj felé veszi az irányt, akárcsak másik két BVSC-úszó, így Kovács Benedek és Németh Nándor is.

Lehet-e még Milák Kristófnak esélye Párizsban?

„Bogival továbbra is az áprilisi magyar bajnokságra készülünk, s arra, hogy ott megússza az A-szintet, de ez nem jelenti azt, hogy Dohának az esélytelenek nyugalmával vágunk neki” – mondta Virth.

A dubaji csapattal tart viszont Milák erőnléti edzője, Zala György.
Milák Kristóf korábbi edzője, Selmeci Attila szerint, ha az úszó most tényleg visszatér a medencébe és olyan erőbedobással készül, mint a kihagyás előtt, akkor lehet esélye a párizsi győzelemre.
Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya már decemberben is jelezte, hogy Kapás Boglárkára számít a négyszer kétszázas gyorsváltóban, ezzel együtt pedig megkapja a lehetőséget arra is, hogy egyéni számban induljon a vébén. Ha pedig már ott van, a kétszáz pillangó mellett négyszáz vegyesen is rajtkőre lép.

Három hetet töltenek az edzőtáborban, onnan repülnek tovább Dohába.

„Ricsi sem hagyta el magát az ünnepek idején, továbbra is nagyon motivált, Dohával kapcsolatban pedig kétszeresen is, hiszen tudjuk, nem lesz teljes a mezőny a világbajnokságon, így arra számítunk, lesz keresnivalója a vébén – tette hozzá.
Az eddig sem volt titok, hogy a fukuokai verseny után a dohain sem indul Milák Kristóf, aki hivatalosan bejelentette távolmaradását. Klubjának vezetője, Gergely István az év elején azt mondta, hogy az olimpiai bajnok úszó a napokban valószínűleg elkezdi a vizes edzéseket. A Budapest Honvéd ügyvezető elnöke akkor hozzátette, hogy az úszó egyelőre szárazföldi edzéseket végez és gyógytornázik, de hogy ott lesz-e a nyári, párizsi olimpián, az „az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása”.

Írta a HVG