Élet+Stílus: Hosszú Katinka: Kvázi kegynek kell éreznem, hogy támogatják a felkészülésemet

Élet+Stílus: Hosszú Katinka: Kvázi kegynek kell éreznem, hogy támogatják a felkészülésemet

Korábban mi is megírtuk, hogy a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és 15-szörös Európa-bajnok Hosszú Katinka az idei párizsi olimpián (ami a hatodik olimpiája lenne) el szeretne indulni. Novemberben arról beszélt, hogy márciustól júniusig lesz több lehetősége is a kvalifikációra, és azt is említette, hogy 200 és 400 méter vegyesen szeretne majd indulni.
Egyébként ha a szakszerű teljesítménypszichológiát vesszük figyelembe, a legfontosabb egy élsportolónak, hogy ne érezze azt, hogy muszáj folyamatosan csúcseredményeket szállítania. Amint külső hatás által kényszerré válik a teljesítmény, úgy romolhat is. Sajnos a szakmai vezetés a kommunikációjával pont az ellenkezőjét érte el, mint ami a célja lehetett”
kvázi kegynek kell éreznem, hogy támogatják a felkészülésemet, az edzőtáboraimat, holott például Ausztráliában külön erre a feladatra szakosodott stáb segíti a sportoló szülés utáni visszatérését egy speciális protokoll szerint. Ehhez képest mi Mátéval alkotunk egy stábot, ketten próbáljuk összerakni a mit és a hogyant, és természetesen egyikünk sem támaszt irreális elvárást a szövetség felé”.

Azzal, hogy hogyan áll Magyarország és a hazai úszószövetség a visszatéréséhez, az úszó nem feltétlenül elégedett. Úgy fogalmazott:

Milák Kristófról is kérdezték az úszót, aki mellett korábban nyilvánosan kiállt. Most azt mondta, hogy ezt „elsősorban sporttársi tiszteletből tette”, mert sejtette, hogy más nem áll majd mellé.
A háromszoros olimpiai bajnok úszónak és férjének, Gelencsér Máténak a kislánya fél éve született meg, a friss anyuka pedig két hónappal később már vissza is tért a medencébe, és célba vette a párizsi olimpiát. Az edzéstervét magának írja, a medence mellett a férje áll, ő nyomja a stopperórát és ő felügyeli a szárazföldi tréningjeit is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Úszó Szövetség tavaly azt állította, hogy Hosszú bébiszittert és luxusszállodát igényelt a dubaji edzőtáborához, de az úszó tagadta ezt. A mostani interjúban azt állította, hogy az edzőtáborokba a saját költségén utaztatja a lánya mellett a nagymamákat is, akik segítenek gondoskodni kicsiről. Azt is hozzátette, hogy úszóként nem kap fizetést a szövetségtől, arról pedig még nincs döntés, hogy a férje edzőként kap-e majd.

– vélekedett az úszó. Ehhez azt is hozzátette, hogy szerinte Milák karrierjét személyesen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár tartja kézben mentorként.

„Kamíliával harminc kilót híztam – az utolsó hetekben úgy néztem ki, mint egy Michelin-baba –, de, amint világra jött, ennek több mint a fele eltűnt” – mondta Hosszú Katinka a 24.hu-nak adott interjúban.Írta a HVG