Argentin védővel erősít a Ferencváros Ekl-ellenfele – sajtóhír

Argentin védővel erősít a Ferencváros Ekl-ellenfele – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint az Európa-konferencialigában a Ferencváros elleni párharcra készülő Olympiakosz Pireusz hamarosan újabb játékos érkezését jelentheti be…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az argentin San Lorenzo hátvédje, Gastón Hernández átigazolása elől minden akadály elhárult, így a labdarúgó 4 millió dolláros átigazolási díjért cserébe hamarosan az Olympiakosz Pireusz együtteséhez szerződik.

A 26 éves középhátvéd szülővárosában az Huracán de San Rafael csapatában nevelkedett, majd 2016-ban került a Ciclónhoz, azóta egy kölcsönt leszámítva végig a klub alkalmazásában állt. Hernández 2022-ben mutatkozott be a San Lorenzo első csapatában, ahol azóta 73 tétmérkőzésen lépett pályára. A 2023-as naptári esztendő során a Liga Profesionalban 23, a Copa de la Liga Profesional kiírásában 12 meccsen szerepelt, további szóhoz jutott öt argentin kupameccsen és nyolc találkozón a Copa Sudamericanában. Megbízható teljesítményére nem véletlen figyeltek fel Európából is.

A patinás görög csapat az Európa-konferencialigában a magyar bajnok Ferencvárossal küzdhet februárban a 16 közé jutásért. A pireusziak a közelmúltban megszerezték Chiquinho játékjogát a Benficától, Gelson Martinst az AS Monacótól, míg Ola Solbakken kölcsönben csatlakozott hozzájuk az AS Romától.

Hernández már egy formálódó argentin kontingenshez csatlakozhat a kikötővárosiaknál, hiszen a balhátvéd Francisco Ortega és a védekező középpályás Santiago Hezze honfitársaként ugyancsak az Olympiakoszt erősíti.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub