Tech: Samsung tévéje van otthon? Ha rajta van ezen a listán, akkor most örülhet

Tech: Samsung tévéje van otthon? Ha rajta van ezen a listán, akkor most örülhet

A Samsung új eszközökkel bővítette az otthon is javítható készülékeinek listáját. Az esetek többségében a szereléshez speciális szerszámokra sincs szükség.

A Samsung még 2022 áprilisában jelentette be, hogy felhasználóinak lesz lehetőségük az otthoni szervizelésre. Kezdetben csak néhány országban volt elérhető a szolgáltatás, 2023 végén azonban Magyarországon is elindult a program.

Akkor nemcsak az országok listája bővült, hanem a termékekét is: a hét új eszköz között van PC, táblagép és okostelefon is. Ez utóbbi kategóriában megtalálni például a cég 2023-as csúcsmobilját, a Galaxy S23-széria tagjait, de a hajlítható kijelzős készülékek, így a Galaxy Z Flip5 és a Z Fold5 is.

A vállalat most ismét bővítette a listát, így egyes szórakoztatóelektronikai eszközök is otthon szerelhetővé váltak. Ezek közé tartoznak a televíziók, a monitorok, a projektorok és a soundbarok is. A cég kiemelte: minden, most a listára került termék 2023-as kiadású. Az aktuális listát alább láthatja.

© Samsung

Természetesen az otthoni javítás lehetősége nem jelenti azt, hogy minden problémát odahaza lehet megoldani. A tévék és monitorok esetében a program csak a képpel, tápellátással, wiif-kapcsolattal, hanggal és távirányítóval kapcsolatos problémákra terjed ki. A soundbaroknál pedig a HDMI-vel, az optikai csatlakozásokkal, a tápellátással, a hanggal és a vezeték nélküli kommunikációval kapcsolatos problémákat fedi le.

A Samsung szerint a szerelés többsége általános eszközökkel, például Phillips-fejű csavarhúzóval is megoldható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG