Liverpool: Xabi Alonsóban látják Jürgen Klopp helyettesét, de a spanyol edző nem akar erre koncentrálni

Liverpool: Xabi Alonsóban látják Jürgen Klopp helyettesét, de a spanyol edző nem akar erre koncentrálni

Ahogy arról beszámoltunk, Jürgen Klopp bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Liverpooltól.

 (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Ahogy bejelentette távozását Jürgen Klopp a Liverpooltól, a sportsajtó máris kijelölte a helyettesét a Bayer Leverkusen vezetőedzőjének, Xabi Alonsónak a személyében.

A spanyol szakember reagált is a pletykákra, és azt mondja, jelenleg csak a Leverkusenre koncentrál, és nem akar foglalkozni a spekulációkkal. Alonsót tisztelik a Merseyside-i klubnál, hiszen 2004 és 2009 között 210 alkalommal játszott a csapatban.

“A spekulációk normálisak”

– mondta Alonso.

“Nagyon tisztelem és nagy csodálattal tekintek arra, amit Jürgen Liverpoolban az elmúlt években tett. Sokat elért. Az én fókuszom azonban itt van a Bayer Leverkusenben. Nagyon motivált vagyok, hogy jó munkát végezzek itt. Nagyon elégedett és boldog vagyok a csapattal és a klubbal. Szóval ez az, amire én koncentrálni akarok, nem a májusra, hanem a hétvégére és a Gladbachra, és arra, hogy segítsek a játékosaimnak felkészülni a meccsre. Majd meglátjuk, mi történik Liverpoolban.”

Alonso első vezetőedzői feladatát tölti be a Leverkusennél. A csapatot akkor vette át, amikor 2022 októberében a kiesőzónában volt, majd a szezon végére a hatodik helyre vezette. A 42 éves szakember májusban írt alá új szerződést, amely 2026 júniusáig szól a Bundesligában szereplő együttesnél.

Ebben a szezonban a Leverkusen 18 Bundesliga-mérkőzés óta veretlen Alonso irányítása alatt, és 15 győzelemmel és három döntetlennel vezeti a tabellát.

fociclub