Újabb horvát válogatott játékos térhet haza a Hajduk Splithez – sajtóhír

Újabb horvát válogatott játékos térhet haza a Hajduk Splithez – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint a Fiorentina szélsője hamarosan visszatérhet hazájába…

(Photo by Igor Kralj/Pixsell/MB Media/Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói szerint a Fiorentina horvát válogatott szélsője, Josip Brekalo rövidesen kölcsönbe kerülhet a Hajduk Splithez, mivel vasárnap áteshet a szerződtetése előtt szükséges orvosi vizsgálatokon.

A 25 éves balszélső annak idején a Dinamo Zagreb nevelése volt, majd 2016-ban állt légiósnak és több idényt lehúzott a Wolfsburg alkalmazásában. Menet közben másfél idényt a VfB Stuttgartnál, egy szezont pedig az olasz Torinónál töltött kölcsönben. Brekalo a “bikáknál” 32 bajnokin hét gólig jutott, majd a kölcsönszerződés lejárta után fél évvel egy másik olasz csapat végleg megszerezte őt, amikor 2023 januárjában lecsapott játékjogára a firenzei alakulat.

Brekalo az elmúlt egy év alatt 29 meccsen lépett pályára a “violák” színeiben, ezalatt egy találat fűződött a nevéhez. A közelmúltban megjelent hírek értelmében a görög Olympiakosz Pireusz ugyancsak szívesen kölcsönvette volna a szolgálatait.

A horvát bajnokságban (1. HNL) vezető Hajduk Split a 2004-2005-ös bajnoki címe óta hajt újból az elsőségre, ennek érdekében a közelmúltban Ivan Perisic és Nikola Kalinic is leszerződött már a magyar válogatott középpályás Kleinheisler László által is szolgált klubhoz.

fociclub