Ez segíthet örökre megszabadulni az alkoholfüggőségtől

Ez segíthet örökre megszabadulni az alkoholfüggőségtől

A finnországi Aalto Egyetem kutatói kifejlesztettek egy orvosi technológiát, a HentoTouchot, amely az alkoholfüggőségben szenvedő embereknek nyújthat hatalmas segítséget – írta a Pravda.ru.

Ez a karkötőszerű eszköz a bőr érintésével stimulálja az alkohol utáni sóvárgással kapcsolatos idegpályákat. A tudósok azt javasolják, hogy más terápiákkal kombinálva használják.

A ruházat alatt diszkréten viselhető karkötő a különböző függőségekkel kapcsolatos idegpályákat aktiválja. A kutatók hangsúlyozzák, hogy céljuk a más emberekkel való intimitást kiegészíteni az idegpályák mechanikus aktiválásával. Jelenleg kísérletek folynak az expozíció optimális gyakoriságának és dózisának meghatározására, és a karkötőt talán nem kell állandóan viselni – számol be az Around the World.

Ha a projekt sikeresen kereskedelmi forgalomba kerül, a szerzők remélik, hogy a HentoTouch világszerte megfizethető kezeléssé válik az alkoholfüggőség kezelésére. A karkötő hasznos lehet a stressz és más függőségek, például a szerencsejáték-függőség kezelésében is.

Írta a Magyar Hírlap