Jó ötletnek tűnt, de nem jött be

Jó ötletnek tűnt, de nem jött be

Egy parkolóban egy férfi kocsijával meghúzta a mellette álló autót. Ezután valaki odament hozzá és azt állította a testvérének az autóját károsította meg, így csalt ki pénzt a gyanútlan áldozattól. Azonban nem tartott sokáig az öröm, olvasható a police.hu-n megjelent hírben, a gyanúsított ellen a rendőrség vádemelést javasol.

Orosházán egy áruházi parkolóban lett csalás áldozata egy férfi 2023. szeptember 14-én.

Vásárolni szeretett volna, de miközben beállt egy helyre, véletlenül meghúzta a mellette parkoló autót. Még ki sem szállt, egy férfi már kopogott is az ablakon és előadta neki, hogy a testvére kocsijában okozott kárt. Ráadásul az autót nemrég vették és nagyon drága lesz megcsináltatni. A hibázó autós rögtön felajánlotta, hogy a biztosítóján keresztül rendezi a javítás költségét, de az idegen ragaszkodott hozzá, hogy készpénzes megoldáshoz.

Végül 270 ezer forintot csalt ki a tettes, de kiderült, hogy valójában nem is a károsult számára. Nem sokkal később ugyanis a károkozó autós felesége meglátta, hogy az egyik közösségi oldalon a sérült kocsi tulajdonosa keresi a másik felet, akivel rendezhetné a kárát. A habozás nélkül jelentkezett a valódi károsultnál és feljelentést tett a rendőrségen. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei kiderítették, hogy kinek fizetett és a 40 éves orosházi férfi ellen csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

Írta a Magyar Hírlap